Fietspad eindigt in het veld

© idh

Vreemd zicht langs de Processiestraat in Gooik waar een aannemer momenteel volop een fietspad aanlegt. Tussen de sporthal Koornmolen en de Wolvenstraat eindigt het fietspad plots letterlijk in het veld. Een eigenaar van een stuk grond ligt dwars.

Ingrid Depraetere

“Een spijtige zaak”, vindt ook schepen van Openbare Werken Herman Anthoons (CD&V). “Gooik wacht al vele jaren op dit fietspad zodat mensen op een veilige manier naar de sporthal en het recyclagepark kunnen geraken.”

Maar om een fietspad van twee meter breed te kunnen aanleggen, waren er grondinnames nodig. Met tientallen eigenaars kon de gemeente een akkoord bekomen, behalve met een eigenaar van een akker langs de Processiestraat.

“Het gaat om een strook grond van 130 meter lang. De gemeente deed al meermaals een bod en liet de waarde officieel schatten. Maar de eigenaar vindt het bedrag te laag. Hij vraagt het dubbele”, aldus Herman Anthoons. “Maar daar kunnen wij als gemeente niet mee akkoord gaan. Wij zijn gebonden aan het officiële schattingsverslag.”

Ondertussen is het fietspad in volle aanleg. “Omdat we rioleringen en de straat moesten vernieuwen, hebben we met het fietspad niet willen wachten. En zo stopt het fietspad momenteel inderdaad plots in het veld. Maar dat is slechts een voorlopige situatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen