Dan toch meer vluchtelingen in haven Zeebrugge

© REUTERS

De scheepvaartpolitie klist steeds meer vluchtelingen die in groep de haven van Zeebrugge willen binnendringen. “Er wordt heel veel gecontroleerd en we hebben nu ook extra veiligheidsdiensten rond de terminals ingezet”, zegt havenvoorzitter Coens.

Tim Lescrauwaet

De gevolgen van de sluiting van het vluchtelingenkamp in Calais laten zich vermoedelijk voor het eerst ook in onze streek voelen. Vooral rond de Zeebrugse haven is er sprake van een stijging van het aantal illegale vluchtelingen. “Sinds ongeveer anderhalve week is de stijging bij ons merkbaar”, zegt havenvoorzitter Joachim Coens. “Wij hopen dat het om een opflakkering gaat.”

Omdat aanvankelijk gevreesd werd voor een grote toestroom richting Zeebrugge werden ook in de haven maatregelen getroffen. Zo werden leegstaande gebouwen dicht gemaakt en werd een nachtwaker van een privé-bewakingsfirma ingeschakeld om de terminals in het oog te houden.

Maar de politie krijgt de laatste dagen steeds meer meldingen van ongewone activiteiten 's nachts rond en in het havengebied. Het gaat - vaker dan in het verleden - om groepen vluchtelingen die de haven binnen willen komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen