Direct naar artikelinhoud

Waasland-Beveren blijft in eerste klasse

Zaterdag tegen Lokeren volstond een punt (0-0) voor Waasland-Beveren om zeker te zijn van de redding. 'Ik had één missie toen ik tekende: het behoud', straalde De Boeck. Opdracht volbracht.

Het leek zaterdag wel alsof Waasland Beveren de titel had gewonnen. De spionkop ging helemaal uit de bol op de Freethiel toen ref Colemonts affloot. Eindelijk, na drie spannende maanden, was de redding een feit. "Ik hoorde dat de grote markt in Beveren na de promotie vol stond, dat mag nu weer", glunderde doelman Colin Coosemans. "Vorig jaar zaten ze in de winning mood, dan gaat alles vanzelf. Als je onderaan staat, is het helemaal anders. Het is niet makkelijk om onbevreesd te voetballen als er paniek op zit. In november keken alle gezichtjes naar beneden. Geen leuk gevoel. Nu kunnen we weer omhoog kijken. We zijn gered."

Halverwege november besliste voorzitter Melchior Roosens met pijn in het hart om trainer Dirk Geeraerd de bons te geven. Een dag later stelde hij Glen De Boeck als opvolger aan. Een gouden trainerswissel, want de Wase club herleefde. Na een 11 op 48 onder Geeraerd volgde een 15 op 24. De rode lantaarn werd ingeruild voor een veilige 13de plek.

Wat was de geheime formule waarmee De Boeck zijn team nieuw leven inblies? "Dat moet je aan mijn spelers vragen", repliceerde de Antwerpse trainer. "Maar als je ergens tekent, dan heb je een missie. Bij Anderlecht is dat kampioen spelen. Mijn missie was om Waasland-Beveren in eerste te houden. De spelers zaten in zak en as. Ik ben ongelooflijk tevreden dat mijn spelers mijn ideeën snel oppikten." Colin Coosemans had wel een antwoord: "De Boeck had voor elke match een tactisch plan klaar. Het was altijd duidelijk wat we moesten doen."