Direct naar artikelinhoud

Nederlandse auteur Sybren Polet (91) overleden

De Nederlandse schrijver Sybren Polet (pseudoniem van Sybe Minnema) is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de voorvechters van het 'andere proza' en schreef experimentele romans die de verhaallijn volkomen overboord gooiden, zoals Breekwater (1961) en vooral Mannekino (1968) en De sirkelbewoners (1970). Polet debuteerde in 1953 met de poëziebundel Demiurgas-men. Daarna publiceerde hij vooral proza en toneel. Hij ontving onder meer de Constantijn Huygensprijs (2003). Polet was een van de Vijftigers, waartoe ook Simon Vinkenoog, Remco Campert, Jan Hanlo en Lucebert behoorden.

'American Psycho' op Broadway

De Amerikaanse literatuurklassieker American Psycho van Bret Easton Ellis krijgt nu ook een musicalversie op Broadway. Zowel de verfilming uit 2000 als het gelijknamige boek uit 1991 vormden de inspiratie voor de muzikale versie, die in 2013 al te zien was in Londen. Benjamin Walker speelt de rol van Patrick Bateman. American Psycho vertelt op onderkoelde wijze over een rijke, hedonistische zakenman die ook seriemoordenaar is.

Boris Johnson schrijft Shakespeare-bio

De flamboyante Londense burgemeester Boris Johnson (51) heeft een lucratief contract gesloten voor het schrijven van een biografie van William Shakespeare. Hij krijgt een voorschot van 700.000 euro van de Britse uitgeverij Hodder. Het boek moet volgend jaar in de winkels liggen, naar aanleiding van de 400ste sterfdag van de bard.