Direct naar artikelinhoud

Apple Maps verandert de wereld

Een Zweden zonder Göteborg, Berlijn dat plots op Antarctica is beland, kuststeden die opeens in het binnenland liggen: met Apple Maps gaat er werkelijk een hele nieuwe wereld voor je open. De applicatie die Google Maps het vuur aan de schenen moest leggen, staat nog niet helemaal op punt. En dat is voorzichtig uitgedrukt.

Eigenlijk liep het al mis bij het logo. Wie dat onder de loep legt, stelt vast dat Apple de coördinaten van haar hoofdkantoor Cupertino in Californië als ijkpunt gebruikt. Maar wie de voorgestelde bewegwijzering volgt, dondert van een brug die over de snelweg loopt. Dat is de snuggere surfer niet ontgaan: de talloze fouten in het systeem worden via screenshots genadeloos aan de nieuwe sociale schandpaal genageld.

Er wordt aan gewerkt, zo gaat de woordvoerster van Apple door het stof. De applicatie wordt voortdurend geperfectioneerd door de verbeteringen die gebruikers van Apple Maps doorgeven, zegt ze nog. "Hoe meer mensen de applicatie gebruiken, hoe beter ze wordt." In de tussentijd lachen die gebruikers zich een breuk.

theamazingios6maps.tumblr.com