Direct naar artikelinhoud

Nieuwkomer Goor haalt Westerlo uit het slop

Midden deze week ontslagen bij Beerschot AC, zaterdagavond beslissend voor Westerlo. Bart Goor (38) kan meespreken over het feit dat het in het voetbal snel kan verkeren. De middenvelder werd door Jan Ceulemans meteen in de basis gedropt tegen Bergen en leidde de Kempenaars met twee assists prompt naar een tweede seizoenszege.

Een droomdebuut. Zo valt de eerste wedstrijd van Bart Goor in het shirt van Westerlo nog het best te omschrijven. De Kempenaar kreeg tegen Bergen een vrije rol achter diepe spits Liliu, was negentig minuten lang alomtegenwoordig en zorgde met twee assists voor een levensbelangrijke driepunter in het Kuipje. "Natuurlijk ben ik tevreden over mijn wedstrijd, al miste ik nog matchritme", was Goor eerlijk. "Geef me nog twee weken en dan zal ik er pas helemaal staan. Vergeet niet dat ik amper één training heb afgewerkt met Westerlo. Ik moet mijn nieuwe ploegmaats nog echt leren kennen."

Dat Goor met zijn sterke prestatie zijn gram haalde ten opzichte van Beerschot AC, wilde hij zelf niet gezegd hebben. "Dat ik bij Beerschot sinds de openingsspeeldag niet meer speelde, had niet met mij te maken", zegt hij. "Maar als de trainer je niet opstelt, kan je daar weinig aan doen. Dat zorgde logischerwijs voor heel wat teleurstelling en frustratie. Ik was het voetbalplezier kwijt en wilde gewoon terug op het veld staan. Toen ik deze week mijn ontslagbrief van Beerschot AC in de bus vond, was het aanvankelijk een complete verrassing. Eerst dacht ik dat ik tot aan de winterstop zou moeten wachten op een nieuwe club, maar gelukkig diende Westerlo zich snel aan. Dat zijn twee vliegen in één klap want enerzijds speel ik nu opnieuw dichter bij huis (Goor woont in Geel, red.) en ben ik verlost van het dagelijkse fileleed op de E313. Bovendien ben ik maar wat blij dat ik hier opnieuw de kans krijg om me te tonen en te bewijzen dat ik ondanks mijn leeftijd deze ploeg nog diensten kan bewijzen. "

In die zes maanden lijkt de 78-voudige international alvast een cruciale rol te zullen vervullen in de degradatiestrijd van Westerlo. "Met mijn ervaring kan ik deze groep zeker wat bijbrengen en voor rust zorgen in deze woelige tijden", zegt Goor. "Deze ploeg is helemaal niet rijp voor degradatie. Daarvoor schuilt er teveel kwaliteit en wilskracht in de rangen."