Eén verdachte van geweld aan Antwerpse metro vrij onder voorwaarden

Een man werd zaterdagnacht aangevallen in de metro © rr

Een van de vier verdachten, een 15-jarige die voor het eerst voor strafbare feiten werd voorgeleid, mag onder strenge voorwaarden naar huis. Hij werd opgepakt nadat een filmpje van een ‘kopschopper’ op sociale media circuleerde.

evg

Het geweld vond zaterdagnacht plaats in het Antwerps premetrostation Astrid. Vier jongeren probeerden de portefeuille van een man te stelen en een van bracht het slachtoffer zware klappen toe. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en enkele kneuzingen op.

Een van de jongeren filmde het incident en verspreidde het zelf via sociale media. De politie kon een van de daders makkelijk herkennen en in de loop van zondag werden twee minderjarige verdachten opgepakt. Later kwamen nog twee verdachten in het vizier. Een van hen is nu dus weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

‘Er is een huisarrest, vorming en een herstelbemiddeling met het slachtoffer opgelegd’, deelt het parket mee. ‘De rol van de 15-jarige verdachte is kleiner dan de rol van de drie anderen. Het was de eerste keer dat de jongere voor strafbare feiten werd voorgeleid.’ Het onderzoek gaat verder.