Direct naar artikelinhoud

Dustin Hoffman neemt wraak op de renbaan

Luck

Prime Series, donderdag, 22u30

Dramaserie Op voorwaarde dat je het oordeelkundig gebruikt, kan 'tv on demand' een fijne uitvinding zijn. Voor een paar luttele centen kunt u de eerste afleveringen van - het ook door ons iets te laat ontdekte - Luck opvragen. U zult er geen spijt van hebben. Deze dramaserie speelt in het schimmige wereldje van de paardenraces en draait rond de gladde crimineel Chester 'Ace' Bernstein.

Eind jaren zestig komt hij vrij uit de Californische 'jail' waar hij drie jaar verplicht te gast was. 'Ace' heeft goed geboerd als meedogenloze ritselaar en beschikt over de nodige fondsen om klinkend wraak te nemen op de 'collega's' die hem in de cel hebben gepraat. A man with a plan als het ware.

De rest moet u zelf ontdekken, maar weet dat Lucknietzomaar een serietje is. Ze werd namelijk bedacht door veelvoudig Emmy-winnaar David Milch, die verantwoordelijk is voor klassiekers als Hill Street Blues, NYPD Blue en het onvergetelijke Deadwood.

De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Dustin Hoffman, die geflankeerd wordt door andere Hollywood-groot- heden als Dennis Farina en Nick Nolte. (JH)