© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Met dit gedicht neemt Bart De Wever afscheid van schepen Philip Heylen

“Met pessimisme is nooit een slag gewonnen”, citeerde schepen Philip Heylen (CD&V) woensdag de Amerikaanse oud-president Dwight Eisenhouwer.

Patrick Van de Perre

Philip Heylen had liever een citaat van de verwachte nieuwe Amerikaanse president Hillary Clinton gebruikt, maar daar heeft Donald Trump vorige nacht een stokje voor gestoken.

Ruim driehonderd mensen waren woensdagavond aanwezig in het MAS om Philip Heylen uit te wuiven. Op 21 november maakt de schepen van onder meer cultuur de overstap naar het bedrijf Ackermans en Van Haaren. Hij wordt opgevolgd door zijn partijgenote en gemeenteraadslid Caroline Bastiaens.

Onder de gasten was burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zijn speech grotendeels beperkte tot het voordragen van een zelfgeschreven gedicht. “Wat mag het vandaag eens zijn? Een ruit, een streepken of iets in ‘t schoon Latijn (...) Zonder de funk van Heylen zal Antwerpen ’t zelfde niet meer zaain (...) en heb Antwerpen altijd even lief en doe voor ’t Stad wat moet in de lente van uw schoonste jaren. Philip, het gaat u goed (...).”

Het gedicht van Bart De Wever voor Philip Heylen by Jerry Harris on Scribd

© JVDP

“Investeren in mensen”

Partijgenoot en schepen Marc Van Peel blikte vooral terug op het verleden en vertelde op zijn eigen humoristische manier hoe hij Philip Heylen bij zijn eerste stappen in de Antwerpse politiek begeleidde.

Ook Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz (Open Vld), was aanwezig. “Men had mij gezegd dat Philip heel overtuigend en gedreven kan zijn. Antwerpen heeft met Eric Antonis en Philip twee schepenen gehad die op een bijzondere manier Antwerpen op de kaart hebben gezet. Dat is niet vanzelfsprekend.”

Verder hielden onder meer nog ondernemer Thomas Leysen en CD&V-minister Kris Peeters een speech. Philip Heylen zelf hield eraan om Marc Van Peel en zijn vrouw Antoinette te bedanken voor de jarenlange steun.

“Er is het MAS en er is de Red Star Line. Maar toch wilde ik vooral investeren in mensen, plekken waar mensen elkaar vinden. Dat is belangrijker dan stenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraad