Direct naar artikelinhoud

Oostende herovert koppositie

KV Oostende staat na de 3-2-zege tegen Genk zeker tot morgenavond opnieuw aan de leiding van het klassement. De Limburgers toonden weerbaarheid en haalden een 2-0-achterstand op, maar blijven dankzij de late goal van Cyriac toch achter met een nul op zes.

't Zeetje ligt Racing Genk niet. 35 minuten waren er gespeeld en er stond een 2-0-tussenstand op het bord. Straf, omdat de start van de Limburgers eigenlijk veelbelovend was. Vinnig, veel beweging met en zonder bal én doelgevaar. Máár, zoals te vaak dit seizoen kon Racing Genk een sterke periode in een wedstrijd niet lang genoeg vasthouden.

Ook nu was het verval opmerkelijk groot. Al was dat te wijten aan de kwaliteiten van de tegenstander. KV Oostende was niet onder de indruk van de sterke Genkse start. De club voetbalt nog steeds op een wolk, ook na de één op zes en al zeker in eigen huis, waar het enkel punten verloor tegen Zulte-Waregem. Met het duo Canesin-Lukaku als exponenten. In een kleine tien minuten zetten zij Genk op een dubbele achterstand. Met een millimeterpass schakelde Siani Buffel en Walsh uit. Lukaku trok voor, Vandendriessche liet het leer slim lopen en Canesin knalde de bal via het been van Dewaest voorbij Köteles.

Nonchalance

De tweede goal van Oostende was een kopie van de eerste. Zelfde aangever, zelfde afwerker. Opnieuw schudde Lukaku Walsh simpel af. Hij zette een één-tweetje op met Akpala in de zestien en tikte dan slim breed tot bij Canesin. Die nam Köteles een tweede keer te grazen.

Een gelopen race bij de rust en dat zorgde voor nonchalance bij de thuisploeg. Net als vrijdag verving Peter Maes Leon Bailey bij de rust. De Jamaicaan flitst al enkele weken niet meer. Zijn vervanger, Enes Ünal stond nog geen minuut op het veld toen hij voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij klom in de nek van Vandendriessche en kopte een hoekschop van Gorius tegen de netten.

Vijf minuten later hingen de bordjes zowaar in evenwicht. Doelman Didier Ovono wilde een hoekschop vermijden op een kopbal van De Camargo, maar loste de bal onbegrijpelijk. Jali keilde de bal blind tegen het lijf van Ünal en Buffel trapte de gelijkmaker van dichtbij binnen.

Recht op penalty's

Zowel Genk als Oostende had nadien nog recht op een strafschop. Genk na een duwfout van Rozehnal op Kebano, Oostende na een ingreep van Kabasele op Canesin. Smet floot telkens niet.

Naarmate de tijd verstreek, duwde KVO Genk met de rug tegen doel. Na enkele goede reddingen moest Köteles zich toch nog eens gewonnen geven. De ingevallen Cyriac duwde een voorzet van Canesin tegen de netten. Ovono zette zijn foutje recht door een kopbal van De Camargo van onder de lat te halen en zorgde er zo mee voor dat KVO de felbevochten zege over de streep kon trekken.