Direct naar artikelinhoud

Nuytinck: 'Rode Duivels zijn niet beter dan Nederland'

Bram Nuytinck zweeft op een wolk. De kapitein van Jong Oranje wist zich door een dubbele 2-0-zege tegen Slowakije te plaatsen voor het EK -21 in Israël volgend jaar. Het Hollandse gevoel van onoverwinnelijkheid wil hij nu ook bij Anderlecht overbrengen.

Wat klopt er nu van het verhaal in de Nederlandse media dat Louis van Gaal aan Anderlechtverdediger Bram Nuytinck dacht voor een plaatsje in de selectie van Oranje? "Ik heb dat ook gelezen en dat was natuurlijk hartstikke leuk", glundert Nuytinck. "Ik beschouw het als een compliment, maar als ik eerlijk ben: zelf heb ik nooit iets gehoord van mijnheer Van Gaal. Eigenlijk kwam het mij ook niet slecht uit, want ik wilde absoluut met Jong Oranje die dubbele confrontatie met Slowakije spelen. Dat is gelukt. We gaan naar het EK en ik vind dat we gerust met enige ambitie naar dat EK mogen gaan. We kunnen Europees kampioen worden bij de U21. Nederland blijft een van de grootste voetbalnaties ter wereld."

Nuytinck drijft mee op het nieuwe geluksgevoel dat door Nederland waait nadat de A-troepen van Louis van Gaal een 12 op 12 hebben laten optekenen op hun weg naar het WK 2014 in Brazilië. "België is niet beter dan Nederland", vergelijkt Nuytinck zijn nieuwe voetballand met zijn geboorteland. "België heeft een goed team, maar Nederland heeft nog steeds een van de beste teams van de wereld."

Na de euforie van de EK-kwalificatie wacht morgen weer de harde realiteit, de competitiematch tegen Waasland-Beveren. "Ik wil die wedstrijd van Standard zo snel mogelijk achter mij laten", zegt Nuytinck, die beseft dat hij op Sclessin geen te beste beurt maakte.

"Dat was dan ook geen wedstrijd. Ik heb in Nederland NEC-Vitesse meegemaakt, maar dat was niets vergeleken met Standard-Anderlecht. We moeten absoluut winnen van Waasland om weer eens een reeks te kunnen neerzetten. We hebben de voorbije matchen te veel punten verloren."