Direct naar artikelinhoud

The National, Outkast en Portishead op Pukkelpop

Editors, Queens of the Stone Age, The National, Calvin Harris en Outkast: dat zijn de eerste grote namen die de organisatie van het zomerfestival Pukkelpop heeft aangekondigd voor de editie 2014. Daarmee wordt ook de start van de ticketverkoop aangekondigd op 19 maart om 14 uur. Een combiticket voor de drie dagen kost 181,6 euro. Daarnaast werd nog de komst van tientallen andere bands aangekondigd, onder wie Janelle Monáe, Portishead, Snoop Dogg, Balthazar, Kelis, Neneh Cherry, Deadmau5, Macklemore en Die Antwoord.

Neil Young lanceert eigen muziekkanaal

De Canadese muzikant Neil Young zal vandaag zijn langverwachte muziekspeler 'PonoPlayer' lanceren op het interactieve muziekfestival SXSW. Het driehoekige toestel moet volgens het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone de concurrentie aangaan met de populaire mp3-spelers.

De nieuwe muziekspeler van Neil Young kost 399 Amerikaanse dollar (287 euro) en belooft een zeer hoge geluidskwaliteit. De PonoPlayer maakt daarvoor gebruik van het nieuwe bestandsformaat 'pono', waarbij veel minder gegevens worden weggelaten dan het populaire mp3-bestandsformaat. Naast de muziekspeler stelt het productieteam van Neil Young ook een computerprogramma en een online muziekwinkel ter beschikking voor audiofielen.