Direct naar artikelinhoud

Mboyo geeft Boeckx kopstoot op training bij Gent

Ilombe Mboyo (25) deelde gisteren op training een kopstoot uit aan Frank Boeckx, omdat de doelman te fel op hem inging. Een dieptepunt voor de Rode Duivel, die zich vorige week al de woede van de fans op de hals haalde en zijn aanvoerdersband afstond.

Het ene probleem is nog maar net van de baan bij AA Gent, of daar is het volgende al. En opnieuw staat Ilombe Mboyo in het oog van de storm. De aanvaller ging gisteren tijdens een gesloten training over de rooie. Mboyo was ingedeeld in een team van negen spelers, met onder meer Frank Boeckx. Terwijl de overige achttien op de helft van het veld een normale wedstrijdvorm speelden, hield hun groep zich bezig met een partijtje balbezit.

Daar liep het ernstig fout. Volgens sommige spelers ging Mboyo hard in duel met Boeckx en vergeet de invallersdoelman zoiets niet. Hij ging er kort daarna dus ook stevig in. Mboyo kon er niet mee lachen. De spits verkocht Boeckx een rake kopstoot op zijn neus. De training ging weliswaar gewoon door, maar de keeper stapte kwaad naar binnen. Wat later reed hij met zijn wagen naar het Gentse UZ. Het is onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

Feit is wel dat Mboyo zich stilaan onmogelijk heeft gemaakt bij AA Gent. Nog geen twee weken geleden ging hij in de clinch met de eigen supporters na het horen van oerwoudgeluiden. Heel wat misnoegde fans eisten dat 'Petit Pelé' zou vertrekken. Maar toen hij twee dagen later zijn verontschuldigingen aanbood, die nog eens herhaalde voor de bekermatch tegen Anderlecht én niet langer de aanvoerder van de Buffalo's was , sloten ze hem terug in de armen.

Zijn doelpunten tegen paars-wit én Lokeren hielpen daarbij. De rust leek teruggekeerd in Gent. Tot Mboyo gisteren weer serieus buiten de lijnen kleurde. Opnieuw ontplofte er een zekering in zijn hoofd, zoals hij het na het vorige incident zelf omschreef. Binnen de spelersgroep is het krediet van Mboyo langzamerhand op. Hij zou zich té veel permitteren. Zijn scheldtirade tegen Louwagie vonden velen niet kunnen. Dat hij niet naar de B-kern werd verbannen ging er ook niet in.

Bij de club was men gisteravond niet bereikbaar voor commentaar. Het Gentse bestuur heeft in elk geval ervaring met soortgelijke incidenten. Op 10 april 2010 sloeg Christophe Grondin met zijn vuist Bernd Thijs tegen de grond. De toenmalige aanvoerder diende klacht in voor slagen en verwondingen, maar trok die later terug in.

Het contract van Mboyo ontbinden, lijken ze niet meteen van plan bij Gent. Hij zorgde er de voorbije maanden namelijk in zijn eentje voor dat de ploeg niet helemaal onderin het klassement bengelt. Maar na een verwijzing naar de B-kern - deze keer kan trainer Bob Peeters niet anders - wacht straks de uitgang.