Direct naar artikelinhoud

Hogesnelheids-trein Fyra loopt opnieuw vertraging op

De hogesnelheidstrein Fyra, die de voorbije weken al vaker met technische problemen worstelde, liep ook gisteren vertraging op, zo bevestigt de NMBS.

"De trein die gisterochtend uit Amsterdam vertrok had 47 minuten vertraging door een wisselstoring op het Nederlandse grondgebied", zegt Frieke Neyrinck van de NMBS.

"Door de opgelopen vertraging is de trein gestopt in Brussel-Noord in plaats van in Brussel-Zuid. Die problemen hadden ook een effect op de volgende retourrit: de Fyra vertrok met 12 minuten vertraging vanuit Brussel-Noord naar Amsterdam Centraal."

Ook gisterennamiddag bleef de Fyra met vertragingen kampen. Een trein kwam met ongeveer een kwartier later dan gepland aan in Amsterdam.

Precies een week geleden maakte de NMBS zich nog sterk dat de Fyra, de hogesnelheidstrein die Brussel en Amsterdam verbindt, steeds stipter rijdt en dat er minder treinen worden afgeschaft.

"Sinds we maatregelen hebben genomen na het overleg tussen de Belgische en de Nederlandse spoorwegmaatschappijen verloopt het Fyraverkeer al een stuk vlotter", sprak NMBS-woordvoerder Bart Crols toen.

"We hebben bepaalde software aangepast, volgen de technische situatie op de voet en we zorgen ervoor dat de bestuurders heel goed weten wat ze moeten doen als er technische problemen zijn."