Direct naar artikelinhoud

Charleroi zet leider Club Brugge onder druk

Charleroi won op Stayen dankzij een doelpunt van Fall (foto) in de tweede helft. Het beveiligt daarmee zijn tweede plaats in de stand. Voor STVV is dit pas de eerste thuisnederlaag.

Voor een schoonheidsprijs kwam geen van beide teams in aanmerking. Holderdebolder. De thuisploeg begon fel, maar het was doelman Pirard die twee keer uit zijn pijp moest komen op pogingen van Rezaei. Aan de overkant hoopte Vetokele op een strafschop na een duel met Dessoleil. Scheids Van Driessche oordeelde er anders over en bestrafte Vetokele met geel.

Afwisseling voor de hoge, vaak niet te belopen ballen kwam er wanneer Benavente in balbezit kwam. De artiest in een spel voor krijgers. STVV dwong voor de rust één goede kans af: Bezus zette voor, Vetokele gleed onderuit toen hij wilde trappen.

Penneteau voorkomt draw

De stadionomroeper beloofde nog 45 spannende minuten. Hij kreeg geen ongelijk. Een center van Marinos werd door Fall simpel tegen de netten geduwd.

De reactie van STVV? Met mondjesmaat. Botaka dwong Penneteau tot een redding. De ingevallen Legear liet een paar goede centers en een fraaie doelpoging noteren. Het slotoffensief van STVV, de vier toegevoegde minuten inbegrepen, was niet mis. Penneteau voorkwam echter met vuistenwerk een late gelijkmaker.