Direct naar artikelinhoud

'Circulatieplan is niet gebruiksvriendelijk' Bob Cannaert

Zelfstandig advocaat en autogebruiker Bob Cannaert (30) heeft zijn bedenkingen bij het circulatieplan. "De ring is nu al verzadigd. Volgens mij reikt het plan onvoldoende alternatieven aan voor de problemen die er nu zijn."

Als kritische stem was het voor Cannaert vanzelfsprekend om zich op te geven voor het Burgerkabinet. "Ik hoop dat het kabinet de ruimte kan bieden om de problemen die het plan in de praktijk veroorzaakt, te signaleren én op te lossen." Hoe die oplossingen er precies zullen uitzien, weet hij niet, want aan de grote lijnen van het circulatieplan wordt alvast niet meer geraakt. "Ik hoop dat er vooral wordt ingegaan op praktische bezwaren."

Dingen die hij vooral onder de loep wil nemen, zijn de vlotte doorstroom van het verkeer, potentiële filevorming en ook of het uitreiken van vergunningen om toch met de wagen de binnenstad in te mogen naar behoren zal verlopen. Maar optimistisch lijkt hij niet meteen: "Ik geloof niet dat het plan aan alle randvoorwaarden voldoet. Bovendien is het niet gebruiksvriendelijk."