Direct naar artikelinhoud

Tweede elektrisch automodel voor bouwer Audi Brussel

De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi mag een tweede elektrisch model bouwen. Het gaat om een vierdeurs coupé met de naam Audi e-tron Sportback. De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020, zo meldt de autobouwer.

"Met de beslissing voor een Audi e-tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrisch op batterij gestuurde sportcoupé optimaal benut worden", zegt prof. dr. Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi.

De vormgeving van de nieuwe coupé verbindt volgens de autobouwer "klassieke Audi-elementen met trendsettende details". De Audi e-tron krijgt een rijbereik tot 500 kilometer. In de Brusselse Audi-fabriek, waar momenteel nog de A1 gebouwd wordt, werken zowat 3.000 mensen. "Het verheugt ons dat we erin geslaagd zijn een tweede model naar Brussel te halen," zegt Patrick Danau, algemeen directeur techniek en logistiek van Audi Brussels "en daarmee de werkzekerheid in België op lange termijn te garanderen."