Direct naar artikelinhoud

Anderlecht vraagt 5 miljoen voor afwezige Svilar

Komt het nog goed tussen Anderlecht en Mile Svilar? De jonge doelman was ook gisteren niet op training. Officieel heet het dat hij nog steeds (licht) geblesseerd is. Anderlecht zou intussen een prijs van 5 miljoen euro op zijn hoofd hebben geplakt.

Normaal zou Svilar het voorbije weekend met de U19 aan de Otten Cup in Eindhoven hebben deelgenomen, maar in extremis liet hij verstek met als reden een blessure. Sindsdien trainde hij nog niet. Bij Anderlecht hechten sommigen weinig geloof aan de blessure. Even werd er zelfs aan gedacht gisterenmorgen de arbeidsgeneesheer naar huize Svilar te sturen, maar toen dit voornemen uitlekte, zag men daar uiteindelijk van af.

Svilar wil spelen en aangezien Weiler én de club hem die garantie dit seizoen niet willen geven, wil de jonge keeper weg. Hij kan naar Benfica, maar paars-wit wil hem niet laten gaan en dus lijkt de hele zaak op een krachtmeting te zullen uitdraaien. Naar verluidt zou Anderlecht nu een prijs van 5 miljoen euro op het hoofd van de 17-jarige hebben geplakt, een bedrag dat geïnteresseerde clubs moet afschrikken.

Blijft ook nog de onduidelijkheid in het contract van Svilar, waarin een clausule zou zijn opgenomen dat Anderlecht het in juni 2018 aflopend contract eenzijdig met een jaar zou kunnen verlengen. Vraag is wie beter wordt van deze situatie, want ze duwt de club, Svilar zelf en ook de andere doelmannen in een totale impasse.

Boeckx speelklaar

Intussen traint Frank Boeckx volop mee met de groep en staat de titularis van vorig seizoen dicht bij een wederoptreden. Met de terugkeer van Boeckx mag Matz Sels zich overigens aan zware concurrentie verwachten voor de positie van nummer 1 bij Anderlecht, want René Weiler heeft nooit weggestoken het voor de sportieve en leiderskwaliteiten van Boeckx te hebben.

Slachtoffer van de hele impasse rond de doelmannen dreigt niet alleen Mile Svilar te worden, maar ook Davy Roef. Roef wil graag terug naar het buitenland, had ook al een akkoord met een buitenlandse club, maar mocht niet weg van Anderlecht omwille van de blessure van Boeckx. Met de affaire-Svilar wordt Roef nu opnieuw gegijzeld en is het de vraag of hij voor 31 augustus nog naar het buitenland kan.