Direct naar artikelinhoud

Alonso redt Batshuayi na pijnlijke own-goal

Een own-goal van Batshuayi leek Chelsea zuur op te breken. Marcos Alonso besliste er anders over. Hij trapte de kampioen naar een delirium. Tottenham blijft met een Wembley-kater achter.

De fysiektrainer sprak hem moed in. Een stevige omhelzing volgde. Ondanks de zege stapte Batshuayi niet met het beste gevoel van het veld. Supersub voor Tottenham. Bij zijn eerste baltoets, tien minuten voor tijd, kopte 'Batsman' een vrijschop van Eriksen in eigen doel. Voor de neus van de aanstormende Alderweireld. Het hoofd ging in de handen. Op een cruciaal moment leek hij Chelsea twee punten te kosten. Marcus Alonso wiste die pijnlijke misser uit met zijn tweede goal. Zijn eerste was een geweldige vrijschop.

De kampioen had het geluk aan zijn zij. Tottenham, met metronoom Dembélé, domineerde in een entertainende match, maar Chelsea verdedigde goed. Het tactisch noodplan van Antonio Conte werkte, voor het eerst in een 3-5-1-1.

Courtois stond attent te keepen: een paar keer goed plat, autoritair op flankvoorzetten en mondig. Zijn verdedigers gooiden zich in de baan van schoten. Aan overgave geen gebrek bij Chelsea. Ondanks de krappe kern heeft Conte nog een team.

Wembley brengt de Spurs dus geen geluk, net zoals vorig seizoen in Europa. Vertonghen had nog uitgesloten kunnen worden voor een wilde tackle op Willian. "Eerst dacht ik van niet, maar nu ik de beelden heb gezien geef ik het misschien toe", zei hij.