Dankzij onze lezers kon Lieselot nog een laatste keer zwemmen met haar doodzieke hond

© Lieselot Huys

Nog één keer wilde de Gentse Lieselot zwemmen met haar terminaal zieke hond Mira. “Want dat doet Mira het allerliefste”, zei Lieselot vorige week. Alleen was ze nog op zoek naar een zwembad. En dat heeft ze gevonden dankzij onze website.

mab, nadb

Vier jaar geleden redde Lieselot een hond uit het asiel: de Engelse cockerspaniël Mira. Al die tijd kon ze rekenen op de steun en liefde van haar trouwe viervoeter. Maar op 20 oktober kreeg ze te horen dat haar hondje aan terminale kanker leed. “Ik wil nog één keer doen wat ze het liefste doet: zwemmen”, zei Lieselot toen. “Ik ben daarom op zoek naar iemand met een zwembad waarin we een laatste keer samen kunnen genieten.”

“Zwemmen is haar grootste hobby, maar buiten is het water nu te koud. Er bestaan heel wat initiatieven in België om honden te laten zwemmen onder de vorm van aquatherapie, maar helaas mag het baasje dan niet mee in het zwembad. Enkel medewerkers zijn verzekerd. Daarom ben ik op zoek naar een zwembad waar zowel Mira als ik kunnen zwemmen.”

© Lieselot Huys

En die oproepviel niet in dovemansoren. “Er zijn meer dan 100 reacties gekomen”, zegt Lieselot. “Ik heb ze allemaal persoonlijk beantwoord.” Uiteindelijk is Lieselot gaan zwemmen bij Dog Lover in Kuurne. “Fantastische mensen, echt waar! We hadden allemaal de tranen in onze ogen en Mira heeft genoten. Echt hartverwarmend hoeveel mensen met Mira begaan zijn.”

LEES OOK: “Wie kan helpen de wens voor onze stervende hond Mira te vervullen?”

© lieselot huys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen