Direct naar artikelinhoud

Courtois straks best betaalde doelman ter wereld?

Chelsea gaat op de knieën voor Thibaut Courtois. De club is zinnens om van de Rode Duivel (25) de best betaalde doelman ter wereld te maken met een brutosalaris van ruim 230.000 euro per week. Het lucratief contractvoorstel ligt op tafel. Het is enkel wachten op de definitieve 'ja' van Courtois.

Het optimisme binnen de club is gegroeid. Voor het eerst in meer dan twee jaar ruiken ze een opening. Gezien zijn familiale situatie, ex-vrienden en twee jonge kinderen die in Madrid zijn gebleven, duwde Courtois de voorbije 24 maanden een contractverlenging voor zich uit. De schrik zat er bij Chelsea wel degelijk in dat hij zijn laatste contractjaar (2019) in zou gaan om zo een transfer naar Spanje te versieren. Met een laatste offer you can't refuse hoopt CEO Marina Granovskaia de doelman nu toch definitief over de streep te trekken.

Omdat binnen de technische leiding van Chelsea nog altijd de overtuiging leeft dat natuurtalent Courtois alles heeft om de compleetste en beste keeper ter wereld te worden, willen ze hem ook naar die status verlonen. Als de best betaalde ooit. Op dit moment is Man United-keeper David de Gea, met een basisloon van 225.000 euro per week, de best verdienende. Chelsea is bereid om Courtois meer te betalen dan zijn Spaanse collega. Het wil zijn huidige basissalaris, zo'n 120.000 euro per week, meer dan verdubbelen voor de komende vijf jaar. Het voorstel is geformuleerd. De bal ligt nu in het kamp van onze landgenoot: tekenen of niet.

Courtois kan in Londen zijn toekomst verzekeren tegen een salaris dat hij elders - op PSG na - wellicht nooit zal krijgen. "Ik ga niet zeggen dat het financiële geen rol speelt, maar alles moet goed zitten", zei Courtois begin deze maand. "Als ik bijteken, wil ik tegen Chelsea kunnen zeggen: ik wil me voor zoveel jaar aan jullie verbinden. Ik ben hier gelukkig, Londen is een fijne stad. Het is niet het moment om iets overhaasts te beslissen. Niet voor Chelsea, niet voor mij."

Real Madrid

Op Stamford Bridge weten ze ondertussen via de bevriende kanalen ook wat er bij Real Madrid op til is, de club waar Courtois eigenlijk al jaren stiekem op hoopte. De Koninklijke is er zo goed als uit met Kepa Arrizabalaga, Spaanse coming man (23) van Athletic de Bilbao. Kepa ligt nog een half jaar vast in het Baskenland, maar heeft een opstapclausule van 20 miljoen euro in zijn contract. Die zal Real betalen. De Spaanse topclub dacht er een tijdje over na om Kepa te halen, plus een keeper met naam komende zomer, maar die beslissing werd weer voor zich uit geschoven.

Zelfs als Courtois alsnog zou beslissen om niet bij te tekenen, is Chelsea niet zinnens hem komende zomer voor een prikje te laten gaan. Real-voorzitter Florentino Pérez merkte onlangs tijdens een etentje met een Engelse collega op dat een topdoelman in de huidige markt minstens 100 miljoen euro kost. Kepa is voor Real dus, in vergelijking met Courtois of De Gea, een koopje.