Wolf gespot in ons land

© © Clément Philippe

Verschillende mensen hebben op diverse plaatsen in Wallonië een wolf gezien. Het zou gaan om een mannetje van ongeveer 5 jaar oud. Net over de grens in Duitsland en in Frankrijk is de wolf al een tijdje teruggekeerd, maar in ons land (nog) niet.

mab

De inwoners van de gemeente Nassogne in de provincie Luxemburg konden hun ogen niet geloven. Onder meer twee jagers - van wie één dieren opzet - hebben het dier enkele dagen geleden ook van dichtbij gezien. Volgens de taxidermist gaat het om een jong mannetje van ongeveer 5 jaar oud. Toch is het niet 100 procent zeker dat het echt om een wolf gaat: daarvoor is een DNA-analyse nodig.

Enkele dagen is opnieuw een wolf gespot door jagers, nu in een bos ongeveer 40 kilometer verder. Volgens sommigen is er een soort corridor in ons land langs waar wolven van Duitsland naar Frankrijk trekken en omgekeerd.

Het is uitzonderlijk dat er een wolf in ons land opduikt. In onze buurlanden leven er roedels wolven, maar niet in ons land. Toch is het maar een kwestie van tijd voor ook bij ons de wolf opnieuw zijn intrede doet. “De vraag is niet meer óf hij komt, de vraag is wanneer hij komt”, zei Jan Loos van de vzw Landschap eerder. Volgens Waalse wolvenexperts zou zich een roedel wolven genesteld hebben vlakbij de Belgische grens in de Franse Vogezen.

Officieel is het laatste wolvenpaar in ons land doodgeschoten door Leopold II, in 1864 al. De programmamakers van Dieren in nesten hebben in 2011 al een wolf gespot in de bossen van Namen, maar daar is later niets meer van gehoord. Ook in Nederland is al een wolf gezien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen