Direct naar artikelinhoud

Tesla verrast met 'snelste productiewagen ooit'

Terwijl journalisten en genodigden hun ogen nog de kost gaven aan de allereerste Tesla-truck, kwam er al een ander model uit de aanhangwagen gereden. De Tesla Roadster is volgens CEO Elon Musk de snelste productiewagen ter wereld: van 0 naar 100 kilometer per uur in 1,9 seconden.

"Hij is sneller dan het vliegtuig dat je daar ziet staan", pronkte Musk toen de Roadster totaal onverwacht uit de laadbak kwam gereden. Niet alleen de snelheid deed monden openvallen op de voorstelling, zo zou de nieuwe elektrische sportwagen een rijbereik hebben van maar liefst 1.000 kilometer. Ook dat zou volgens de ambitieuze Musk een wereldrecord zijn.

Het doel van Tesla met de vierzitter is duidelijk. Wagens die op fossiele brandstof rijden definitief irrelevant maken. "Rijden met een sportauto op benzine zal aanvoelen als een motor op stoom", zo maakt Musk zich sterk.

De sportwagen heeft drie motoren. Een vooraan en twee in de koffer, die alle vier wielen aandrijven. Over de topsnelheid trad Musk niet in detail, al hintte hij dat het om een snelheid ging die hoger lag dan 400 kilometer per uur.

De prijs voor de vierzitter komt voor de eerste duizend Roadsters op 212.000 euro te liggen, daarna zal de sportwagen voor 170.000 euro in de showroom komen. De productie is voorzien voor 2020.