© Shutterstock

Pas op voor dit 'eenvoudige trucje' om je tanden witter te maken

Wil je jouw tanden graag iets witter en heb je bananen in huis, dan kan je volgens lifestylesite Pure Wow je gebit verbleken. Wrijf erover met een bananenschil en na een paar weken zie je al resultaat. "Geen goed idee", zegt Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen.

vwh

Het enige wat je moet doen? De banaan opeten en vervolgens zo’n twee minuten met de binnenkant van de schil over de tanden wrijven. Daarna tien minuutjes wachten en je lippen gedurende die tijd niet op je tanden laten rusten. Poets nadien je tanden met je vertrouwde tandpasta en herhaal tot je resultaat begint te zien. Na een tweetal weken zou je al wittere tanden hebben omdat je gebit de mineralen mangaan, magnesium en kalium absorberen uit de bananenschi, wat verlichtend zou werken.

"NIet doen", klinkt het advies van Jean-Paul Souffriau. "Je zit met de zuurtegraad van de banaan die schadelijk is. Soms kom je op het internet ook tips tegen om je tanden te verbleken met aardbei of citroen. Geloof dat niet, want die zijn enorm slecht voor je tanden. Door zuur te laten inwerken en erna te poetsen, wrijf je het glazuur weg. Je krijgt tanderosie en die is irreversibel. Wij raden aan om na het eten een uur te wachten voordat je gaat poetsen, net om tanderosie tegen te gaan", zegt hij.

Hoe je je tanden dan wel witter kan krijgen? "De producten die vrij in de handel te verkrijgen zijn, zijn weinig efficiënt. Bij de tandarts zie je wel verschil, maar houd er rekening mee dat je er voorzichting mee moet omspringen. Stel jezelf de vraag of het überhaupt nodig is, want een behandeling kan je tanden opvallend gevoeliger maken of barstjes veroorzaken", zegt Souffriau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty