Direct naar artikelinhoud

Sint-Truiden

Directeur Marie-Thérèse Boyen:

Les volgen in een hotel

In de loop van volgend voorjaar hoopt Marie-Thérèse Boyen, directeur van de Hasseltse hotelschool, op zoek te gaan naar een exploitant voor een hotel op haar campus in Sint-Truiden. "We zitten daar op de site van Kasteel Terbiest", zegt ze. "Wij geven les in de laatst bijgebouwde annexatie, maar het onderhouden van het kasteel, dat eigendom is van het gemeenschapsonderwijs, kost handenvol geld. Daarom zijn we nu bezig met een haalbaarheidsstudie en hopen we in de lente van 2008 op zoek te kunnen gaan naar een exploitant die het kasteel wil ombouwen tot een luxehotel." Momenteel wordt er gedacht aan een kleinschalige vijfsterrenaccommodatie met zeven kamers.

"Voor stageplaatsen moeten we het niet echt doen", zegt Boyen. "Onze leerlingen zijn wat dat betreft overbevraagd, maar voor het in stand houden van het erfgoed is het wél nodig. Natuurlijk kunnen onze leerlingen er gaan werken, maar wat in- en uitgangen betreft willen we alles strikt gescheiden houden. Dat lijkt me voor beide partijen het meest wenselijk."

Het zou niet het eerste hotel zijn voor de school. "In Diepenbeek hebben we hotel De Roerdomp gebouwd", zegt Boyen. "Onze leerlingen werken er van maandag tot en met donderdag in het restaurant, en van vrijdag tot en met maandag is het in handen van een privépartner. Het verschilt wel van Sint-Truiden in die zin dat het niet op de campus ligt én dat het hotel in Sint-Truiden meteen voor een periode van pakweg dertig jaar uit handen zal worden gegeven."

We houden alles strikt gescheiden, dat is voor alle partijen het best