Direct naar artikelinhoud

Courtois viert honderdste match bij Atlético met zege

Straffe cijfers voor Thibaut Courtois. Honderd competitiematchen, 48 keer de nul gehouden bij Atlético Madrid. In zijn jubileummatch voor Los Colchoneros had de Rode Duivel amper werk op te knappen. Atlético klopt Celta de Vigo met 0-2.

In Galicië boekte Courtois zijn 56ste overwinning als lid van Atlético Madrid. Een broodnodige zege, na de nederlaag in Osasuna en de draw tegen Real Madrid. Celta de Vigo bleef een helft overeind tegen de Madrilenen, maar echt heet werd het niet voor de kooi van de Belg. Courtois moest wel enkele keren uit zijn doel komen om de oprukkende aanvallers van Celta te stoppen.

Het team van Diego Simeone kon echter ook niet gevaarlijk worden. De afwezigheid van de geschorste topschutter Diego Costa, dit seizoen al goed voor 21 goals in La Liga, liet zich duidelijk voelen. Ook Arda Turan en Diego Godin waren niet van de partij, eveneens door schorsingen. Door de afwezigheid van die laatste kreeg Toby Alderweireld opnieuw zijn kans.

Meeste 'clean sheets'

Op de prestaties van beide Belgen viel weinig aan te merken, al schreeuwde het thuispubliek wel om een strafschop toen Alderweireld een bal op de arm kreeg.

Na rust maakte Atlético in twee minuten korte metten met de thuisploeg. David Villa scoorde twee keer. Zo klimt Atlético na het verlies van Barcelona naar plaats twee, op drie punten van Real Madrid. Courtois hield zoals gezegd dus voor de 48ste keer de nul in de Primera División. Sinds zijn debuut in de Spaanse competitie in augustus 2011 is er geen enkele keeper die in die periode meer clean sheets verzamelde dan de Belg.

Vader Thierry Courtois zag het maar wat graag gebeuren, al kon hij zelf niet aanwezig zijn bij de jubileummatch van zijn zoon. Papa Courtois is sinds enkele maanden scout bij volleybalclub Maaseik en moest aanwezig zijn tijdens het duel van Maaseik bij Menen.