Direct naar artikelinhoud

Woning stort in na brandstichting

Een man die zwaar verbrand opgepakt werd in Zonhoven nadat een halve kilometer verder een huis ontplofte, stichtte vermoedelijk brand in de woning. Het parket van Hasselt bevestigt dat het een verdachte heeft, maar zegt dat die nog niet kon worden ondervraagd door zijn verwondingen.

Even over twee uur gisterochtend werd de Beemdstraat in Zonhoven opgeschrikt door een doffe knal. Een huis in de straat was ontploft en stortte, op de garage na, volledig in. Bij aankomst van de brandweer stond de woning in lichterlaaie. De bewoners, een gezin met twee kinderen, hebben niets van de brand en de ontploffing gemerkt. Ze zijn met vakantie.

Kort na de brand kregen de hulpdiensten een noodoproep vanuit een tankstation, een halve kilometer verder. Aan de kassa stond een zwaar verbrande jongeman. Aan de politie gaf hij alleszins toe dat hij in de buurt was van het huis dat ontplofte.

Het parket vermoedt dat hij het huis in brand stak. Een technisch team bevestigde na een grondig onderzoek alvast dat het om kwaad opzet gaat. Sofie Delbroek van het parket van Hasselt zei gisterenavond dat het gerecht de verdachte nog niet kon ondervragen omdat hij zelf te zwaar gewond is. Vorige week werd ook al geprobeerd om in te breken in dezelfde woning.

Dinsdagnacht gingen ook al twee trucks met zestien nieuwe auto’s in vlammen op langs de E314 in Zonhoven. Ook daar is er sprake van brandstichting. Het is onduidelijk of de feiten iets met elkaar te maken hebben.