Direct naar artikelinhoud

Missen en artiesten in de aanbieding

Grootste Belgische boekingssite plakt prijskaartjes op een hele resem acts

Op zoek naar een sterke act voor uw verjaardagsfeestje? Wat dacht u van The Golden Earring? Voor 26.500 euro (exclusief BTW en pa) treden de Nederlandse rockers een anderhalf uur voor u op. De band is een van de vele acts die sinds gisteren mét hun prijskaartje op de nieuwe boekingssite van The Entertainment Group prijken.

Door Jeroen de Preter

BRUSSEL l Over de tarieven van popartiesten hing in het verleden vaak een waas van geheimzinnigheid. Die tijd lijkt, althans ten dele, voorbij. Zo moet u zich voor het tarief van een concert van bijvoorbeeld Arno nog altijd tot het boekingskantoor wenden. Laura Lynn daarentegen toont haar prijskaartje zonder schaamrood op de wangen op de site: een live-optreden van de Vlaamse schlagerkoningin kost u 13.050 euro.

Laura Lynn is daarmee een van de duurdere van de in totaal honderden artiesten die u bij The Entertainment Group kunt boeken. In vergelijking met vergelijkbare Nederlandse acts is duur echter relatief. Zo kost een uurtje René Froger, de man achter de monsterhit 'Alles kan een mens gelukkig maken', u minstens 27.300 euro. Ter vergelijking: voor hetzelfde geld komt onze eigenste Sergio (6.495 euro) vier keer voor u optreden, een verbazend goedkope Sandra Kim (1.700 euro) zelfs 16 keer. Veel goedkoper vindt u in Vlaanderen niet, tenzij u een fan bent van basketsloefkesheld Sam Gooris (1.375 euro) of Tanja Dexters (1.050 euro voor een 'gastoptreden'), samen met DJ Regi (1.500 euro voor een set) misschien wel het grootste koopje op de site.`

Boeiende lectuur levert ook de categorie 'presentaties/acte de présence'. Een privébezoek van een miss van het kaliber Ann Van Elsen kost u 1.500 euro per presentatie, oftwel 500 euro meer dan wat collega-miss Ellen Petri vraagt en 300 euro minder dan presentatrice/zangeres Geena Lisa. Ook Tanja Dexters blijkt trouwens te boeken als presentatrice. Opvallend genoeg kost La Dexters 150 euro meer als ze niet zingt (1.200 euro voor een presentatie, tegenover 1.050 euro voor een optreden).

Zulke koopjes zijn er niet te doen bij de artiesten die tv-programma's als Idool, Steracteur Sterartiest of Eurosong hebben voortgebracht. Nieuwere goden als Brahim (2.590 euro), Re-Born (3.000 euro), Roel Vanderstukken (5.500 euro), Stan Van Samang (6.800 euro), Udo (6.975 euro) of Kate Ryan (6.500 euro) blijken een pak duurder dan Vlaamse artiesten die al tientallen jaren aan de weg timmeren, zoals Bart Kaëll (1.775 euro) of Nicole & Hugo (1.702 euro).

De wet van vraag en aanbod, zo blijkt. "Nu de zomermaanden eraan komen," zegt Elke Heidbuchel van The Entertainment Group, "is er bijzonder veel vraag naar artiesten die mensen aan het werk gezien hebben in recente programma's als Steracteur Sterartiest of Eurosong."

Volgens Heidbuchel is de gisteren gelanceerde site van The Entertainment Group uniek door zijn volledigheid en gebruiksgemak. Dat zoveel artiesten er zonder blikken of blozen hun prijskaartje tonen is volgens haar minder uitzonderlijk. "Van een belangrijk deel van onze artiesten waren die gegevens al bekend." Niettemin blijven de tarieven van vooral grotere namen ook nu nog alleen maar "op aanvraag" te verkrijgen. Volgens Heidbuchel heeft dat niets met schaamte te maken. "In sommige gevallen doen we het niet omdat het mensen zou kunnen afschrikken. Ze zien de prijs en denken meteen dat het buiten hun bereik ligt, terwijl dat na een persoonlijk gesprek vaak niet het geval blijkt."

Overigens: als u The Golden Earring wilt boeken voor een tuinfeestje deze zomer, het kan nog altijd. Heidbuchel: "Als u tuin groot genoeg is, zie ik geen enkel bezwaar."

www.book-entertainment.be