Direct naar artikelinhoud

Mechelen geeft late voorsprong uit handen

GBA vierde, Malinwa treurde. Het contrast tussen beide ploegen kon niet treffender worden uitgedrukt na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wouters, die daarmee een einde maakte aan een weinig spectaculaire derby.

Het 1-1-gelijkspel tussen beide ploegen leverde Germinal Beerschot dat ene puntje op dat nodig was om het behoud veilig te stellen. Malinwa had aan een punt niet genoeg, want het ziet Standard naar plaats zes springen. Mechelen heeft zijn lot om te mogen deelnemen aan play-off I nu niet meer in eigen handen.

Mechelen had genoeg redenen om ontevreden te zijn. KV was de betere ploeg, toonde het meeste initiatief om er het beste van te maken en kreeg mogelijkheden om vroeg te scoren. Gorius borstelde een vrije trap op de deklat en Destorme vond de vuisten van Kaminski op zijn weg. In de tweede helft werd een goal van Benteke afgekeurd en trapte Pandza naast. Uiteindelijk vond Diabang, op aangeven van Destorme, drie minuten voor het einde het broodnodige gaatje. Beerschot in rouw. Bij dit resultaat zou de fusieploeg nog een nagelbijtertje te wachten staan op de slotdag. Groot was dan ook de opluchting in het Antwerpse kamp toen Bart Goor nog geen minuut na de goal van Diabang kon gelijkmaken.

“Onbegrijpelijk hoe we dit uit handen geven”, klonk het bij kapitein Gorius. “In die tien seconden tijd zien we alles waar we een heel seizoen naartoe hebben gewerkt uit onze handen glippen. Helemaal uitgeteld zijn we nog niet, want er rest nog één duel. Ik reken er niet op dat Standard thuis met punten morst tegen GBA, maar als wij winnen tegen Eupen, moet Lokeren ook winnen op het veld van STVV. Play-off I ligt dus nog binnen ons bereik, maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen. Het wordt zondag bang afwachten, maar ik geloof er rotsvast in.” (JBS)