Direct naar artikelinhoud

Sugar Jackson verliest in Polen

BOKSEN

Sugar Jackson heeft in Katowice een kansloze nederlaag geleden tegen de Pool Damian Janak (35 kampen, 21 ko-zeges, 1 onbeslist). De Antwerpenaar werd in de tweede en de vijfde ronde tot acht geteld. De twee knock-downs kostten hem heel wat punten en die achterstand kreeg Jackson niet meer dicht. De puntennederlaag komt erg ongelegen want ze betekent dat hij helemaal niet opschiet op de EBU-ranking, zodat hij zich voorlopig op de EU-rating moet richten. In maart zou Jackson een EU-titelgevecht kunnen boksen tegen de Spanjaard Sanchez maar het is de vraag of de samenwerking met manager Renald Devulder stand kan houden.

Team Saxo-Tinkoff strikt Michael Rogers

WIELRENNEN

De Australische wielrenner Michael Rogers heeft een tweejarig contract ondertekend bij Team Saxo-Tinkoff van Bjarne Riis. De 32-jarige wereldkampioen tijdrijden van 2003, 2004 en 2005 komt over van het Britse Team Sky en wordt ploegmaat van Alberto Contador. Afgelopen seizoen was hij bij Sky nog een van de topknechten van Tourwinnaar Bradley Wiggins, maar zelf zette hij ook enkele mooie resultaten neer. Volgens Sky heeft Rogers' vertrek niets te maken met het antidopingbeleid dat het team hanteert. De Australiër gaf toe dat hij in 2005 en 2006 samenwerkte met de omstreden arts Ferrari, maar dat was geen reden om te vertrekken.

Vertrekt Legear bij Terek Grozny?

VOETBAL

Het ziet ernaar uit dat Jonathan Legear zijn tijd bij Terek Grozny gehad heeft. "Season in Russia is over! Perhaps I will never play for the ¿#Terek", schreef Legear gisteren op Twitter. Toen daar wat repliek opkwam, antwoordde hij eerst met 'No comments', om later een beetje terug te komen op zijn woorden met "Maybe I'll stay in Chechnya :)". Door allerlei blessures speelde Legear maar 16 wedstrijden voor Terek sinds zijn transfer in de zomer van 2011. Terek nam hem toen voor 4,5 miljoen euro over van Anderlecht. Legear speelde 905 minuten voor Terek en scoorde daarin één keer. De voorbije maanden werd de 25-jarige flankspeler regelmatig gelinkt aan Standard.

Sneijder op weg naar PSG

Het ziet er naar uit dat Wesley Sneijder (28) in de winterstop Milaan inruilt voor een andere modestad. Volgens het Italiaanse Sport Mediaset is de transfer van de Nederlandse middenvelder van Inter naar Paris Saint-Germain zo goed als rond. Een transfersom is nog niet bekend, maar niets lijkt een overgang in de weg te staan. Sneijder was bij Inter al een tijdje op een zijspoor geraakt. De Milanezen wilde hem een nieuw contract aan lagere loonsvoorwaarden laten tekenen omdat zijn huidige contract, dat nog tot 2015 loopt, te zwaar op de financiën woog. Dat leidde tot een conflict tussen speler en bestuur, want Sneijder weigerde dat contract te ondertekenen. Inter hield hem daarom al een tijd buiten de selectie.