Direct naar artikelinhoud

Hup België hup

Buurman, wat doet u nu?, 21.25 uur op Eén

Cath Luyten trok op bezoek bij de populairste voetbalanalist van Nederland, René van der Gijp. De dag is niet toevallig gekozen. Omdat Oranje niet naar het EK mocht, ging ze langs tijdens de match van België tegen Italië. Maar ook drie maanden na het overlijden van de moeder van zijn zoon. Iets wat hem diep raakte. Van der Gijp was jaren samen met de vrouw, maar wou nooit met haar samenwonen.

---

HET CIJFER

2

Zaterdag lag de streamingsite Netflix meer dan twee uur plat. Problemen met het netwerk zorgden ervoor dat miljoenen gebruikers een foutmelding kregen toen ze de dienst probeerden aan te zetten. Natuurlijk zorgde dat wereldwijd voor een stortvloed aan reacties op sociale media. Vooral klanten uit Zuid-Amerika, Frankrijk, Italië, Portugal en Duitsland bleken getroffen. Ook in ons land was er gemor te horen. Wat de oorzaak was, is niet bekend.

---

OP EEN ANDER

Party like it's 1929

Back to the Past, 20.55 uur op NPO 2

Niemand van hen heeft het meegemaakt. Toch zijn er mensen die vandaag doen alsof het de jaren 20 zijn. De periode tussen de twee wereldoorlogen spreekt voor hen zodanig tot de verbeelding, dat ze hun hele leven rond het interbellum hebben ingericht. Inclusief hun kledingstijl. Exclusief televisie en microgolfoven. Een bijzonder vreemde inkijk door de Nederlandse reportagemakers Helena Muskens en Quirine Racké.

---

QUOTE

'Dan zou ik wel vaker in allerlei restaurantrubrieken van 'De Morgen' gaan staan'

► Callboys-regisseur Jan Eelen zegt in Veto dat hij het niet erg vindt geen BV te zijn.