Direct naar artikelinhoud

Televisie Nederlandse omroepen KRO en NCRV praten over samenwerking

Door de dreigende bezuinigingen en de kritiek op het grote aantal televisieomroepen wordt er in Nederland volop gepraat over samenwerking en fusies. Dat meldt de Volkskrant.

KRO en NCRV praten over verregaande samenwerking. Volgens Koen Becking, de directievoorzitter van de KRO, zijn de ‘verkennende gesprekken’ mogelijk doordat de programma’s en de missies van beide omroepen veel overeenkomsten vertonen. De kans is dus zeer reëel dat er één grote confessionele omroep zou komen, hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of KRO en NCRV ook gaan fuseren.

Eén grote progressieve omroep zou er daarentegen niet komen. De VPRO wil wel samenwerken met de verwante VARA en BNN, maar wil als ‘dé vertegenwoordiger van de creatieve klasse’ zeker geen fusie. De VARA had eerder gemeld te praten over ‘intensieve samenwerking’. Volgens VARA-voorzitter Cees Korvinus zou zo’n progressieve samenwerking het publieke bestel sterker maken en was een fusie van deze verwante omroepen zelfs ‘niet uitgesloten’.

Muziek

Drummer van Slipknot beste van laatste 25 jaar

Joey Jordison van Slipknot is uitgeroepen tot de beste drummer van de afgelopen 25 jaar. “Woorden schieten tekort. Dit herinnert me eraan waarom ik speel”, reageert Jordison op de eer die hem te beurt valt.

De poll werd gehouden door het Britse magazine Rhythm en was goed voor 100.000 stemmen. De 35-jarige Jordison treedt op met de gemaskerde metalband Slipknot. Hij speelt simultaan op twee basdrums en zit vastgebonden op zijn stoel op een ronddraaiend podium.

Tweede in de poll is Mike Portnoy van Dream Theater en derde is Gavin Harrison van Porcupine Tree. Neil Peart (Rush) en Dave Grohl (Nirvana/Them Crooked Vultures) vervolledigen de top vijf. Phil Collins (Genesis/solo) prijkt op een negende plaats.

‘Allez ola olé’ verkozen tot zomerplaat

‘Allez ola olé’ van Jessy Matador is door de MNM-luisteraars verkozen tot de zomerplaat bij uitstek. Het nummer staat op één in De heetste 100, gevolgd door ‘Waka waka (This Time for Africa)’ van Shakira ft. Freshlyground en ‘Bailando’ van Paradisio.

‘Allez ola olé’ van Jessy Matador was de Franse inzending voor het Songfestival in Oslo. Het vrolijke nummer eindigde op een twaalfde plaats en prijkt in heel wat Europese hitlijsten.

In de toptien van De heetste 100 staan ook drie Belgen: naast Paradisio zijn dat Stromae met ‘Alors on danse’ en Tom Waes met de schlagerhit ‘Dos cervezas’.

Shakira mag dan wel op de tweede plaats stranden, toch domineert de Colombiaanse de hitlijst met vier nummers: ‘Waka waka’, ‘Whenever Wherever’, ‘La Tortura’ en ‘Hips Don’t Lie’.