Direct naar artikelinhoud

LOD: Lecture Songs #1 - Adieu to the pleasures (Jean Paul Van Bendegem, Thomas Smetryns, B'Rock)20.1 Concertgebouw Brugge, 21.1 CC Hasselt, 22.1 deSingel Antwerpen, 26.1 Kaaitheater Brussel, 29.1 Vlaamse Opera Gent

Een ‘redenaarsconcert’ met muziek van Henry Purcell en tijdgenoten is de basis voor een wereld van eigentijdse geluiden, woorden en grafiek. De rede wordt uitgesproken door wetenschapsfilosoof Jean Paul Van Bendegem, B’Rock speelt de muziek, grafisch ontwerper Gert Dooreman zorgt voor de visuele omkadering en componist Thomas Smetryns voor een muzikale omgeving.

Vlaams Radio Koor - Brussels Philharmonic: Chichester Psalms.22.1 Flagey Brussel, 23.1 De Bijloke Gent (uitverkocht), 24.1 Jezuïetenkerk Lier, 26.1 Zaal Rex Mol, 28.1 AMUZ Antwerpen, 30.1 CC Herentals, 3.2 Bethaniënhuis Zoersel, 20.3 Concertgebouw Brugge

Een programma tussen klassiek en jazz. Jef Neve heeft in opdracht van het Vlaams Radio Koor een nieuwe creatie geschreven en confronteert die met Leonard Bernstein (stukken uit West Side Story en de Chichester Psalms) en Eric Whitacre.

Cecilia Bartoli: Sacrificium (Decca)

In haar nieuwste demonstreert Bartoli virtuoos waar het in de muziek van de castraten om gaat: om buitensporigheid in techniek en emotie.

Joyce DiDonato: Colbran The Muse (Virgin Classics)

Een grote coloratuurmezzo in de halsbrekende partijen die Rossini schreef voor zijn muze, minnares en (latere) echtgenote Isabella Colbran. Bijna té perfect.

Laurence Equilbey: Strauss a capella (Naïve)

Equilbey staat heel dicht bij het postromantische idioom van Richard Strauss en lijkt het van binnenuit te begrijpen. Bij deze monsterwerken is dat niet gemakkelijk.