Direct naar artikelinhoud

Inspector gadget

Natter met minder water

Weinig dingen zo heerlijk als een warme douche. Alleen gaat er enorm veel water bij verloren. De innovatieve douchekop van Nebia brengt daar verandering in. Hij verbruikt 70 procent minder dan zijn normale broertje. De waterdruppeltjes uit de douchekop worden afgebroken in miljoenen deeltjes. Daardoor krijg je een soort stoombadervaring met minidruppels waarbij er meer water op je lichaam valt, maar je toch minder verbruikt. Voor een gemiddelde douchebeurt heeft Nebia in plaats van de 'normale' 76 liter slechts 23 liter water nodig. Apple-CEO Tim Cook en Google-oprichter Eric Schmidt investeerden in het bedrijf achter de slimme douchekop, die vanaf midden volgend jaar beschikbaar is.

nebia.com

Doe-het-zelfplant

Kijk, dit is gewoon handig. Veel mensen willen graag mooie planten in huis, maar vergeten ze op tijd water te geven. Drie keramieken potten, een glazen reservoir en een stalen basis zorgen ervoor dat planten nooit meer uitdrogen. Tableau is een uniek zelfwaterend systeem van Nederlandse ontwerpers, dat planten in een droog-natcyclus houdt om sterke wortelgroei te stimuleren. En het ziet er nog eens mooi uit ook.

Tableau van Pikaplant, 170 euro, pikaplant.com

Drones gaan

mainstream

De Chinese start-up DJI pakt de wereld in met indrukwekkende drones. De Phantom, het succesmodel van DJI, bracht de drone definitief naar het grote publiek. Het ding is relatief gemakkelijk te bedienen en de camera's die eraan hangen zorgen voor fantastische beelden. De nieuwste Phantom 3 maakt zelfs 4K beelden (met een resolutie die vier keer hoger is dan Full HD). Die kun je nog bijna nergens afspelen, maar hip is het wel. Een ingebouwde stabilisator maakt bovendien een einde aan schokkerige beelden.

Phantom 3, vanaf 818 euro, dji.com

Handige hondenspion

Elke hondenbezitter vraagt zich af wat zijn hond uitvreet als het baasje uit huis is. De nieuwe Nest Cam schiet indrukwekkende HD-beelden als u boodschappen doet en stuurt een melding als hij iets ongewoons hoort. De livebeelden zijn via een app te volgen. Zie je de hond iets doen dat niet mag? Met een druk op de knop activeer je de ingebouwde luidspreker op afstand en geef je een corrigerend bevel. Een pak minder interessant: de maandelijkse abonnementsformule Nest Aware, die je erbij moet nemen als je beelden terug wilt zien.

Nest Cam, 199 euro, nest.com

Print je eigen hoofdtelefoon

Altijd al je eigen Beats by Sam, Eva of David willen ontwerpen? Met de doe-het-zelfkit van print+ krijg je een doos toegezonden met speakers, kleine kussens, hoofdband en audiokabel om je eigen hoofdtelefoon te ontwikkelen. De resterende onderdelen kun je zelf afdrukken met een 3D-printer, door middel van bestanden die de start-up uit het Nederlandse Eindhoven gratis aanbiedt. Het ontwerp en de kleur kies je zelf, zodat je de hoofdtelefoon kunt personaliseren. Wie thuis geen 3D-printer heeft - geen zorgen, wij hebben er ook nog geen - kan in speciale 3D Hubs terecht. Die vind je in veel grote steden, zoals Gent, Brussel, Antwerpen en Kortrijk.

DIY headphone kits, vanaf 17 euro, www.print.plus

Zet die plaat recht!

Een klassieke vinylspeler ziet er prachtig uit, maar neemt wel wat plaats in. Deze speler ziet er nog beter uit én heeft minder ruimte nodig. De zwevende pick-up van Gramavox staat niet alleen mooi, hij toont je gasten meteen ook welke elpee er speelt. De ingebouwde stereospeakers zorgen voor kamervullend geluid. Wel nog even wachten, want het kunststukje is pas vanaf december beschikbaar.

Gramovox Floating Record, 352,25 euro, gramovox.com

Mag het wat leer zijn?

Om de Apple Watch nog exclusiever te maken, ging chef-design Jonathan Ive in Parijs te rade bij Hermès. Het modehuis wilde graag meewerken aan een eigen model en ontwierp een reeks lederen horlogebandjes, gebaseerd op Hermès-accessoires zoals de Simple en Double Tour-band, waarbij het leer twee keer om je pols gaat. Voor wie nog meer leer wil, is er de indrukwekkende Manchette. Kost wel wat, uiteraard: vanaf 1.100 dollar. Voor dat bedrag krijg je het Hermès-logo in de roestvrijstalen kast gegraveerd en de mogelijkheid om drie exclusieve wijzerplaten, gebaseerd op klassieke horlogestijlen van Hermès, naar wens in te stellen.

Apple Watch Hermès, vanaf 5 oktober in een beperkt aantal Apple Stores, Hermès-winkels en speciaalzaken

Misbruik deze geluidsbox, het mág

De Ultimate Ears Boom was een van de fijnste draagbare Bluetooth-boxen op de markt. Het 360 graden-design stuurt de muziek alle richtingen uit. Logitech komt nu met een tweede versie en die is in elk opzicht beter. De box moet om de 15 uur opgeladen worden. Hij is waterdicht en robuust, handig voor sloddervossen en wilde feestjes. Volgens de makers mag je het ding 1,5 meter diep laten vallen zonder dat het een krimp geeft. Misbruik hem dus gerust. Het Bluetooth-bereik is gestegen van 15 naar 30 meter. Beschikbaar in verschillende kleurrijke uitvoeringen.

UE Boom 2, 199 euro, ultimateears.com

Porsche daagt Tesla uit

Indrukwekkend. Dat is wel het minste wat je kunt zeggen als je naar de nieuwe elektrische conceptauto van Porsche kijkt. De klassieke sportwagenfabrikant lijkt erop gebrand om Tesla's Model S van de troon te stoten.

De Mission E gaat bloedsnel: van 0 naar 100 km/u in minder dan drie seconden. Al even imponerend zijn de batterijduur en oplaadtijd. Zelfs met een sportieve rijstijl brengt een volle batterij je volgens Porsche 500 kilometer ver. Het is vooral knap hoe snel de elektrische tank zich laat vullen. In een kwartier tijd is de batterij al voor 80 procent gevuld, waarmee Porsche de huidige Tesla gemakkelijk overtroeft. Maar: het wonder op wielen is voorlopig nog wel in ontwikkeling in Stuttgart. Eerst zien, dan geloven dus.

Porsche Mission E, porsche.com