Stefaan Van Rumst strijdt al drie jaar om zijn kinderen Jan en Natalia terug te zien.
Volledig scherm
Stefaan Van Rumst strijdt al drie jaar om zijn kinderen Jan en Natalia terug te zien. © Florian Van Eenoo photonews

Buitenlandse Zaken bemoeit zich met "moeilijk en pijnlijk" dossier Poolse parentale ontvoering uit ‘Bargoens’

Buitenlandse Zaken zegt dat het de zaak rond een in België veroordeelde moeder, die met haar twee kinderen naar Polen is gevlucht, "dagelijks" opvolgt. De vrouw werd in België veroordeeld voor parentale ontvoering maar ontsnapt in Polen aan dat vonnis. Na de reportage in het VRT-programma 'Bargoens' kreeg de zaak ook op sociale media heel wat aandacht. 

5 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Raar dat ze het nu gaan opvolgen nadat in Bargoens werd gezegd dat Buitenlandse zaken niets deed. Verkiezingsstunt ?
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Moest het de vader zijn die ergens ondergedoken leeft met de kinderen, hij zou zeer vlug GEARRESTEERD zijn..... FOD??? NONSENS. Ik zag mijn dochter WEL terug na 2,5 jaar ontvoering, resultaat : ons adres in Belgie werd na 3 dagen vrijgegeven en wij mochten 13 jaar lang ondergedoken leven in Belgie....... SCHANDALIG deze situaties, zowel door justitie, FOD en ALLE betrokkenen.
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Al vier jaar sleept dit aan, en dat binnen Europa. Als justitie dit niet kan oplossen, zoeken mensen andere wegen, dat is toch normaal.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat er voor Stefaan een oplossing komt. Je kinderen niet meer kunnen zien opgroeien is een erge zaak.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Dat Europa zich daar eens mee bemoeit en deze zaken oplost ipv altijd futiliteiten in wetteksten te willen gieten. Geef landen die niet willen meewerken in zulke gevallen en ook dezen die de eigenaars van nummerplaten uit hun land niet kenbaar willen maken na een overtreding geen subsidies meer tot ze bijdraaien. Het zal rap in orde zijn denk ik.