Direct naar artikelinhoud

Jacques Stas sportief manager Belgian Lions

In hun zoektocht naar een nieuwe sportief manager na het opstappen van Jacques Ledure kwam de basketbalbond uit bij Jacques Stas, al jaren assistent van bondscoach Eddy Casteels. Stas vulde de functie van sportief manager eerder al met groot succes in bij Charleroi. De nieuwe assistent moet nog worden aangeduid. In het management van de Lions worden ook de verschillende federaties geïntegreerd. De bond wil met zijn nieuwe structuur de link tussen de nationale jeugdploegen en de Lions versterken. De Lions starten hun EK-voorbereiding op 1 augustus, waarna meteen een stage en toernooi in Slovenië volgen. Half augustus treft België tweemaal Zweden. Als ultieme aanloop naar de kwalificaties werken de Lions nog toernooien af in Macedonië en in Polen. In de kwalificaties voor het EK 2017 treft België Cyprus, Zwitserland en IJsland. Thuismatchen gaan door in de Lotto Arena.

Internazionale komt in Chinese handen

De Chinese Suning Holdings Group, een gigant in de retailindustrie, is de nieuwe eigenaar van Inter Milaan. Het bedrijf met hoofdzetel in Nanjing kocht 68,55 procent van de clubaandelen over van de Indonesische zakenman Erick Thohir. Die incasseert zo'n 270 miljoen euro en blijft voorzitter. Thorir kwam in november 2013 aan het roer bij Internazionale. Hij nam toen de macht over van toenmalig clubeigenaar Massimo Moratti, die Inter nu verlaat. Ter info: onlangs moest een Chinees consortium bijna 380 miljoen euro betalen om slechts 13 procent van topclub Manchester City in handen te krijgen. Inter beëindigde het seizoen onder coach Roberto Mancini op de vierde plaats en komt volgend seizoen uit in de Europa League.

Roger Federer opnieuw fit voor grasseizoen

Roger Federer is hersteld van de rugblessure waardoor hij forfait moest geven voor Roland Garros. Deze week neemt de Zwitser deel aan het grastoernooi van Stuttgart. "Ik heb al enkele weken geen last meer van mijn rug", zegt hij. "Het was een juiste beslissing om Roland Garros te schrappen uit mijn programma." Federer komt als topreekshoofd morgen voor het eerst in actie tegen de jonge Amerikaan Taylor Fritz. Met ook Dominic Thiem, Marin Cilic en wildcardspeler Juan Martin del Potro staan er enkele te duchten tegenstrevers op de tabel. "Altijd wanneer ik op gras speel, zijn de verwachtingen hoog. Maar om nu al over de titel te spreken, is het te vroeg. Het zou al mooi als ik de halve finales haal", verduidelijkte Federer, die binnenkort een gooi kan doen naar een achtste eindzege op Wimbledon