Direct naar artikelinhoud

Roeselare grijpt de macht

Roeselare l Met nog twee wedstrijden te gaan in de play-offs heeft Roeselare na winst tegen Maaseik de leidersplaats overgenomen. De landskampioen kan dus de titelfinales (met start op 18/4) met thuisvoordeel aanvangen en een mogelijke beslissende vijfde finale wordt ook in Roeselare gespeeld.

Met risico-opslagen van spelverdeler Freriks zorgde Roeselare van bij de start voor een kloof die de bezoekers in de openingsset nooit meer konden dichten. Het overwicht van de thuisploeg bleef duren tot 6-2 in de tweede set. Dankzij een ondoordringbaar Maaseiks blok (Paulides-Van Dijk) en een aanvallende Van de Loo, kwam de score in sets snel weer in evenwicht (1-1).

Dat beide ploegen mekaar waard zijn, bleek ook in de daaropvolgende beurten. Roeselare kon set drie pas na 26-26 binnenhalen, nadat Maaseik setbal had bij 24-25. De ingekomen Verhelst zette meteen een stevig blok en deed het tij keren voor de thuisploeg. Maaseik bleek aangeslagen door de nipt verloren set en kon in de vierde beurt geen vuist meer maken.

"We beseffen goed dat de machtsverschillen tussen beide ploegen heel miniem zijn en dat het thuisvoordeel straks in de titelfinales een grote rol zal spelen", glunderde uitblinker Contreras bij Roeselare. "Drie sets lang hebben we voor ieder puntje moeten knokken. Dat we in extremis overeind zijn gebleven, danken we aan onze ingekomen middenman Verhelst. Hij speelde een dijk van een wedstrijd. Nu moeten we in de laatste twee wedstrijden van de play-offs op zekerheid spelen. De leidersplaats geven we niet meer uit handen. Deze topper was een voorsmaakje van wat de titelfinales straks te bieden hebben: nek-aan-nek."

"Bijzonder jammer van die derde set", reageerde een ontgoochelde coach Vital Heynen bij Maaseik. "Ik dacht echt dat we in die derde set op weg waren naar winst. Maar Roeselare heeft het tactisch goed aangepakt. Eerst werd Van de Loo in receptie geviseerd en toen dat niet lukte schakelde ze over op libero Hanano. De druk werd plots te groot voor hem. We verliezen nu deze match, maar laten ons in geen geval in een hoekje duwen. In de finales gaan we hard door."

Het thuisvoordeel zal een grote rol spelen in de titelfinales