Direct naar artikelinhoud

Club beleeft zwarte avond in Jan Breydel

De topper van zondag tussen AA Gent en Club Brugge volgt op een dramatische week voor het Belgische clubvoetbal. Vooral blauw-zwart leverde een teleurstellende prestatie.

Na de forfaitnederlaag in Napoli werd Preud'homme geconfronteerd met een tweeledig probleem: geen vertrouwen meer en geen voetbal meer. Het vertrouwen trachtte de coach op te krikken door meer veiligheid in te bouwen in de ploeg.

Anderzijds lukte het voetbal met Vázquez niet langer, waardoor Vanaken voortaan het elftal mocht dragen in steun van twee nieuwe spitsen.

Waar staat Club Brugge twee weken later? Als AA Gent zondag speelt zoals tegen Lyon en Zenit geven wij de klanten van de gokbureaus de raad om in te zetten op de Buffalo's.

Te veel spelers bij Club halen nog niet het gewenste rendement. Achterin gaven Mechele en Duarte een wankele indruk. De Bock blijft elke wedstrijd wel eens solliciteren voor een rol in FC De Kampioenen. Op het middenveld is dirigent Vanaken niet bepalend genoeg.

Met De fauw en Claudemir mag Preud'homme alvast nooit spelen in de Ghelamco Arena - gezien hoe zij op de achterlijn in hun hemd werden gezet door Sisto voor de enige, grote kans van de Denen?

Vanaken faalt

Vormer en Meunier zullen in Gent eens te meer uitblinkers moeten zijn. Izquierdo kan met zijn snelheid de Buffalo's pijn doen en Pereira heeft een instinct om het doel te vinden. De Braziliaan had altijd een strafschop moeten krijgen na een fout van Andersen.

De bezoekers kwamen kort na de rust op voorsprong toen een schot van Sisto afweek op de heup van Mechele en zo langs Bruzzese caprioleerde.

Het vertrouwen bij enkele spelers zakte onder nul. Diaby evolueerde naar dramatisch en Vanaken verdween in de anonimiteit. Manager Vincent Mannaert had gelijk: "Je zult anders spreken eenmaal Vázquez niet meedoet." Het is de realiteit dat Vanaken nog steeds een ontgoocheling is.

Ineens stond een pijnlijke 0-3 op het bord, na doelpunten van Onuacho en Novak. Zij dompelden blauw-zwart in een nieuwe crisis, de eerredder van Meunier ten spijt.

In een logische wereld maakt Club Brugge zondag in Gent heel weinig kans.