Direct naar artikelinhoud

Romelu Lukaku: 'Ik trok me op aan Mourinho's brandende ambitie'

Romelu Lukaku heeft zich in een interview met Daily Express, naar aanleiding van de Merseysidevderby tegen Liverpool, lovend uitgelaten over José Mourinho, zijn ex-coach bij Chelsea. Nochtans wisselden beiden vorig seizoen enkele keren minder lieve woorden uit.

Lukaku: "Wat ik bij Chelsea heb geleerd, is dat je moet vechten. Sommigen zien mijn passage daar als een mislukking, maar ik beschouw het als een zegen. Ik heb er kunnen werken met José Mourinho, misschien wel de beste trainer van de voorbije tien jaar. Ik trok me op aan zijn brandende ambitie om telkens weer te winnen."

"Wat de mensen ook beweren, ik respecteer hem als manager en als mens. Hij stond achter mijn transfer naar Everton en ook achter de uitleenbeurt."

Die winnaarsmentaliteit zet Lukaku zelfs aan tot een verhuis naar een groter huis, in de buurt van Manchester. Hij wil een eigen fitness, zodat hij ook oefeningen kan doen als hij niet op het trainingscomplex in Finch Farm wordt verwacht. "Soms werk ik zo hard, dat ik mezelf pijn doe", aldus Lukaku.

Om op gewicht te blijven, huurde Lukaku vorig seizoen op eigen initiatief een kok in. Ook een ijsbad om spierpijn te verminderen na een inspanning staat tegenwoordig vast in zijn agenda.