Direct naar artikelinhoud

Justine Henin opent haar tenniscomplex in Limelette

Limelette l In Limelette, nabij Waver, opende Justine Henin officieel haar nieuwe club. 's Werelds nummer één en coach Carlos Rodriguez willen ook na haar profcarrière verder samenwerken. 'Ik ben dolgelukkig met dit project', zegt Henin.

Justine Henin denkt duidelijk aan haar toekomst. In oktober 2005 kocht ze TC Palestre in Limelette en sindsdien werd de club grondig vernieuwd. Limelette wordt het zenuwcentrum voor de verschillende projecten van Henin en Rodriguez. In de eerste plaats is er de l'Académie 6ème Sens, genoemd naar de trofee die Henin enkele jaren gelden kreeg voor haar 'zesde zintuig'. De academie is gericht op de principes en filosofie van het duo Henin/Rodriguez, met respect en menselijke waarden als pijlers. "Onze essentiële missie is om een speler te gidsen en te laten evolueren ongeacht zijn leeftijd of niveau", zegt Rodriguez. "De speler moet alles in het werk stellen om het beste van zichzelf te geven in elke omstandigheid."

Momenteel zijn er drie centra van de academie operationeel: Limelette, Geronsart in Namen en Set Wahis in Brussel.

Naast drie á vier scholen in België zullen er ook in het buitenland nog centra geopend worden. In Europa, Amerika en zelfs Azië. "Van je buur kan je leren", zegt Rodriguez. "Het multiculturele is een bron van rijkdom. De samenwerking tussen mij en Justine is daar trouwens een goed voorbeeld van."

Een ander, zuiver professioneel concept wordt het Just-In Team. Het is een geïndividualiseerde trainings-, begeleidings-, en managementcel voor professionele spelers. Het Just-In Team vangt kandidaten van alle nationaliteiten op die over een professioneel tennisproject beschikken en is gericht op ITF-spelers en spelers die hun eerste stappen zetten op het ATP-circuit. De spelers worden persoonlijk door Carlos Rodriguez geselecteerd. Henin en haar coach werken voor het Just-In team met twee toptrainers: Philippe Dehaes en Andres Bruno. Dehaes coachte eerder al Xavier Malisse en Kristof Vliegen, Bruno is een Italiaanse Uruguyaan die de Spaanse topper Juan-Carlos Ferrero vijf jaar begeleidde.

(WWT)