Direct naar artikelinhoud

Grote volkstoeloop voor de Kleine Reuzin en de Duiker

De Kleine Reuzin en de Duiker, twee reusachtige creaties van het Franse gezelschap Royal de Luxe, zijn gisteren in Antwerpen ontwaakt. Ze gaan het hele weekend op zoek naar elkaar. Tienduizenden kijklustigen vergaapten zich gisteren al aan de twee tijdens hun eerste wandeling door de stad.

De Kleine Reuzin ontwaakte als eerste gisteren op het Sint-Jansplein. Ze ging op weg door de straten, maar ondervond op de middag even hinder van een ‘appelflauwte’. “De tractor, die de reuzenpop ondersteunt, had een panne”, verduidelijkte Kaat Van Haesendonck van het festival Zomer van Antwerpen, dat het project Royal de Luxe op zijn programma heeft. In plaats van haar tocht te voet voort te zetten, werd ze op haar boot getakeld en zo naar de kaaien gebracht. Het euvel kon echter snel hersteld worden.

Ondertussen was ook de Duiker aan zijn tocht begonnen. Hij dwaalde door de straten, op zoek naar de Reuzin, zijn lievelingsnichtje, maar moest ’s avonds onverrichter zake naar zijn slaapplaats op het Sint-Jansplein.

De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin van het Franse gezelschap Royal de Luxe trekken nog tot zondag door de Antwerpse binnenstad in het kader van het theater-, muziek-, circus- en filmfestival dat in juli en augustus in Antwerpen plaatsvindt.