Direct naar artikelinhoud

Ex-raadslid Wilders' partij bekeert zich tot islam

Arnoud van Doorn, een voormalig lid van Wilders' partij PVV die in Den Haag als gemeenteraadslid zetelt, wil moslim worden. Hij heeft zich volgens de Nederlandse regionale Omroep West aangemeld bij de salafistische As Soennahmoskee in Den Haag. Van Doorn is al langs geweest voor een rondleiding, aldus bestuursvoorzitter Hamid Taheri tegen de regionale omroep. "Ik ben blij maar ook verbaasd over de stap van Van Doorn. Het gaat hier om een weloverwogen besluit om moslim te worden."

Geruchten over diens bekering begonnen nadat Van Doorn een islamitische belijdenis twitterde, in het Arabisch. Sindsdien is hij onbereikbaar voor commentaar. Wel twitterde hij nog: '"Jammer van de vele haatdragende en domme commentaren op social media. Onwetendheid heerst."

Van Doorn is onafhankelijk raadslid sinds hij in december 2011 uit de PVV werd gezet. Hij had de creditcard van de raadsfractie gebruikt voor privé-uitgaven, maar blijft volhouden dat het een vergissing was. Van Doorn zei destijds dat hij de sfeer bij de PVV te hard en te onvriendelijk vond, hoewel hij zelf als hardliner te boek stond. Nu heeft hij As Soennah laten weten nooit het islamstandpunt van Wilders te hebben gesteund.

Vorige maand raakte Van Doorn in opspraak omdat hij softdrugs had verkocht aan minderjarigen en een verboden luchtdrukpistool in huis had. Hij zei te dealen omdat hij 'onderzoek' deed.