Direct naar artikelinhoud

'Klassieke zangeres worden, dat was plan B'

Elke week vuurt Media.com een batterij vervelende vragen af op een mediapersoonlijkheid. Slechts bij één vraag volstaat het antwoord 'vervelende vraag'.

Tine Embrechts (37) speelt de rol van Gwendy in Quiz Me Quick (Eén) en is sinds gisteren ook te zien in Tegen de sterren op (vtm).

Waarin lijkt u op uw vader?

"Als mijn vader iets wil doen, dan gaat hij er helemaal voor. Die gedrevenheid zie ik ook bij mezelf en bij mijn twee broers."

Wat hebt u meegekregen van moederszijde?

"Mijn moeder is een heel open, warme vrouw, die het altijd gezellig wil maken. Dat erfde ik meer dan mijn twee broers, misschien omdat ik een meisje ben. Mijn kerstboom is dus al versierd en in deze donkere periode steek ik vaak kaarsjes aan. Het cliché der clichés als het om gezelligheid gaat."

Welk beroep had u willen uitoefenen als u geen actrice was geworden?

"Mijn plan B was om klassieke zangeres te worden. Ik zong vroeger in koren, kreeg privéles klassieke zang en ik houd nog altijd van rustige barokmuziek. Maar ik denk dat mijn speelsheid toch overheersend zou zijn om het te halen in de serieuze muziekwereld."

Wat is het eerste medium dat u 's ochtends raadpleegt?

"De Standaard. Kwets ik de mensen van De Morgen nu?"

Tegen de sterren op of Twee tot de zesde macht?

"Ik zal loyaal zijn aan wie mij momenteel werk verschaft en dus zeg ik Tegen de sterren op. Hopelijk is Bart De Pauw daar niet boos om."

In wiens schoenen zou u graag eens een dag lang staan?

"In die van mijn zoon. Om te weten hoe het voelt om nu kind te zijn, om een jongen te zijn en om een moeder die actrice is te hebben."

Wie is uw favoriete acteur in Quiz me quick?

"Ze zijn allemaal fantastisch, maar ik kies toch voor Tom Audenaert, die in de serie de echtgenoot van mijn personage speelt. Ik kende hem voorheen niet, maar het klikte goed tussen ons. Als ik complimenten krijg op mijn rol in Quiz Me Quick, is dat dus ook dankzij hem."

Televisie of theater?

"Theater is mijn eerste liefde en die zou ik niet kunnen missen. De directe reacties die je krijgt als je op het podium staat, werken verslavend. Hoewel ik werken voor televisie alsmaar leuker vind. Vroeger was ik daar nog bang voor, dacht ik dat ik zoiets echt niet kon."

In wiens schoenen zou u zeker niet willen staan?

"In de schoenen van de radiopresentatoren die een telefoongrap uithaalden en nu een zelfdoding op hun geweten hebben. Terwijl het waarschijnlijk allemaal heel onschuldig begon."

Voelt u zich serieus genomen als kunstenaar?

"Dat vind ik een te serieuze vraag. Ik weet zelfs niet of ik wel een kunstenaar ben. Ik ben eerder een uitvoerende artiest, die probeert mooie verhalen te vertellen. In dat vak heb ik wel het gevoel dat ik serieus wordt genomen."

Facebook of Twitter?

"Facebook. Ik zit niet op Twitter."

Over welke rol hebt u spijt dat u die ooit speelde?

"Ik heb spijt dat ik meewerkte aan een bedrijfsfilmpje voor Uplace dat daarna op het internet werd gezet als promotiefilmpje voor het project."

Bent u blij dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen wordt?

"Nee."

Anneliezen ofDe kinderpuzzel?

"Weer zo'n gemene vraag. De kinderpuzzel, omdat het programma zorgde voor de ontmoeting met Bart De Pauw. Hij waagde de sprong met mij en daar ben ik hem nog altijd heel dankbaar voor. In Anneliezen kon ik wel meer spelen, maar het programma was misschien niet voor honderd procent geslaagd. Al zeggen sommigen dat ook over De kinderpuzzel."

Wat is uw ultieme ambitie?

"Die heb ik niet en dat wil ik zo houden. Ik wil telkens nieuwe mensen en nieuwe verhalen blijven tegenkomen."

Hugo Matthysen of Bart De Pauw?

"Vervelende vraag."

Wat is uw hatelijkste eigenschap?

"Mijn ongeduld. Als ik iets wil, moet het snel gaan. Dat is vervelend. Voor mij en voor anderen."

Dag Allemaal of Story?

"Wat is het verschil? Ze zien er meestal hetzelfde uit en ook inhoudelijk zie ik geen verschil."

Wat kan u beter dan wie ook?

"Twijfelen aan mezelf."

Wat is uw favoriete zender?

"Ik ben momenteel te zien op één en op vtm, dus laat ik maar Canvas zeggen."

Wat leest u op het toilet?

"Niets, ik lees nooit op het toilet."

Wat is de grootste onwaarheid die u ooit over uzelf las?

"De meeste inleidingen van interviews met mij omschrijven me als een zotte vlaai, een spring-in-'t-veld. Mensen denken dat ik overal maar doorfladder, maar dat is helemaal niet zo."

Bent u ijdel?

"Ik ben ijdeler geworden door mijn beroep. Tja, als je zo vaak met je eigen gezicht wordt geconfronteerd. Maar zet me tussen honderd andere vrouwen en ik behoor volgens mij nog altijd tot de minst ijdelen onder hen."