Direct naar artikelinhoud

Stromae zet muziek nog even op laag pitje

Fans van Stromae zullen zich in de nabije toekomst nog even moeten warmen aan 's mans kleurrijke truitjes, sokken en andere ontwerpen. Want een nieuwe single of plaat zit er niet meteen aan te komen.

De zanger liet afgelopen weekend in een interview in het magazine van Le Soir verstaan dat hij zich de komende tijd vooral wil focussen op Mosaert, het kledinglabel dat hij samen met zijn vrouw Coralie, oprichtte, en vakantie wil nemen. Het koppel wil hun merk, dat gebaseerd is op de persoonlijke stijl van Stromae, ook naar Japan exporteren.

Na zijn internationale tournee in 2015 bleef het stil rond Stromae, het muzikale alter ego van Paul Van Haver. Zijn muzikale carrière staat dus nog wat langer on hold, blijkt nu. Een opvolger voor Racine Carrée en Cheese zit er wellicht niet meteen aan te komen.

"We willen vooral zelf kiezen wat we doen'" zegt Van Haver. "Er is geen uitgestippeld carrièreplan, maar we willen met Mosaert wel een boodschap uitdragen. In Europa wordt zo'n keuze vaak gezien als rebels, maar in de VS is het de normaalste zaak van de wereld om je eigen ding te doen. Er is geen taboe, we zien wel waar we uitkomen."