Direct naar artikelinhoud

Belgische animatiereeks wereldwijd uitgezonden

Turner Kids, de groep boven Cartoon Network, heeft de wereldwijde uitzendrechten gekocht van Mijn ridder en ik, de animatiereeks van Joeri Christiaen. De reeks zal te zien zijn op ongeveer honderd kinderzenders.

Mijn ridder en ik debuteert op 2 januari in de Verenigde Staten als My Knight and Me. Bij ons loopt de reeks vanaf de kerstvakantie op Ketnet. De reeks vertelt in 52 afleveringen van elf minuten de epische avonturen van een onbeholpen maar kleurrijk trio ridders: Jimmy de Schildknaap, zijn beste vriendin Prinses Cat en zijn vader Ridder Henri van Oranje. Doelpubliek zijn kinderen van 6 tot 11 jaar.

Groot succes

De reeks is een spin-off van de korte animatiefilm 850 meters, die Christiaen in 3013 realiseerde en die uitgroeide tot een groot internationaal succes. De regisseur tekende eerder al voor de reeks Plankton Invasion, die op humoristische wijze de milieuvervuiling aan de kaak stelt.

Dat Mijn ridder en ik voet aan de grond krijgt in de Verenigde Staten via Cartoon Network, is volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds en de maker uitzonderlijk. "Het gebeurt enorm zelden dat een Europese reeks op een belangrijk Amerikaans televisienetwerk uitgezonden wordt", zegt Christiaen. "En al zeker wanneer het gaat om een Belgisch-Franse animatiereeks."

Het blijft ook niet bij de VS. Turner Kids is van plan de reeks in 2017 via zijn kanalen nog verder te verspreiden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en grote delen van Azië.