Direct naar artikelinhoud

Mignolet is van Liverpool

Simon Mignolet (25) heeft zijn transfer beet. Liverpool bevestigde gisteravond laat de komst van de doelman. Mignolet, eerste Belg ooit bij 'The Reds', ondertekent een contract voor vijf jaar. Liverpool betaalt 11 miljoen euro voor de Rode Duivel.

Een dagje onderhandelen in Liverpool leverde laat op de avond dan toch het verwachte akkoord op. Op de website van Liverpool pronkte de doelman trots met zijn nieuwe shirt. Nadat Mignolet de medische testen had afgelegd en zijn contract had ondertekend, mocht hij zich de eerste Belg op de loonlijst van Liverpool noemen.

"Dat is iets om trots op te zijn", zei Mignolet in zijn eerste interview aan Liverpool TV, het clubkanaal. "Dit is een topclub en dat heb ik de voorbije dagen ook gevoeld." Mignolet, met een transfersom die op kan lopen tot 12 miljoen euro de duurste Belgische doelman ooit, staat bij Liverpool voor de grootste uitdaging uit zijn carrière. Hij zet een stap richting top.

Pepe Reina

De legendarische club mag de laatste jaren dan wel wat van zijn pluimen hebben gelaten, het blijft een grote naam, een club met een grote aanhang, ook in België. Na opnieuw een teleurstellend seizoen spelen 'The Reds' volgend seizoen wel niet Europees. Maar dat vormt geen struikelblok voor Mignolet.

Hij hoopt met goeie prestaties dichter bij Thibaut Courtois te komen, momenteel de absolute nummer één onder de lat bij de Rode Duivels. "We hebben één van de topkeepers uit de Premier League binnen kunnen halen", zei manager Brendan Rodgers. "Dit is de uitdaging die ik zocht", vulde Mignolet aan. "Ik wil grote wedstrijden spelen voor een topclub en ik wil de druk voelen."

Officieel heet het dat hij de concurrentie aan zal moeten gaan met Pepe Reina, sinds 2005 een vaste waarde onder de lat en momenteel met Spanje aan de slag op de Confederations Cup. "Overal is er concurrentie", weet Mignolet. "Die was er bij STVV, bij Sunderland en ook bij de nationale ploeg. Dat is een goede zaak. Een competitieve instelling en harde arbeid op training brengen het beste in je naar boven."

Toch valt te horen dat Mignolet nu al een streepje voor heeft op Reina, vorig seizoen niet het meest betrouwbare sluitstuk. Rodgers, die er niet voor terugschrikt vedetten aan de kant te schuiven, houdt ook nog altijd rekening met een vertrek van zijn grootverdiener. Barcelona maakte hem de voorbije maanden het hof en ook Monaco zou de situatie van Reina aandachtig volgen.

Zenuwachtig

"En toch kijk ik ernaar uit om met Reina samen te werken", zegt Mignolet. "Hij is een ervaren keeper. De trainer verwacht dat ik een meevoetballende keeper wordt. Geen probleem voor mij. In België werd daar al op getraind." Al zal hij toch nog wat werk hebben. Mignolet, die bij Sunderland de opdracht had de ballen zo snel mogelijk naar voren te pompen, kreeg bij zijn team zelden de kans zijn voetballende kwaliteiten te tonen.

De Rode Duivel reist nu terug naar België. Op 10 juli traint hij voor het eerst bij zijn nieuwe ploeg. "Ik kan niet wachten tot mijn eerste wedstrijd hier. Ik ben nooit een zenuwachtig persoon geweest. Ik geloof in mezelf en sta te popelen om die eerste clean sheet achter mijn naam te zetten", vertelde Mignolet."