Direct naar artikelinhoud

Ford Genk houdt directie tijdje gevangen

Bij Ford Genk heerste een gespannen sfeer, toen de directie een tijdje werd vastgehouden. Na mislukte onderhandelingen eergisteren besliste het personeel het productieritme te verlagen. Daarop zei de directie alleen gepresteerde uren te zullen betalen. Het personeel pikte dat niet en hield de directie vast tot er een oplossing uit de bus kwam. Uiteindelijk wordt het personeel voor vier uur betaald.

Sabena eist 58 miljoen euro terug van Airbus

De curator van Sabena, Christian Van Buggenhout, vordert meer dan 58 miljoen euro terug van de Franse vliegtuigbouwer Airbus. Dat kondigde hij aan in Terzake. Hij diende daarvoor een schadeclaim in bij de Brusselse rechtbank van koophandel. Door die juridische actie houdt hij voor het eerst Airbus officieel medeverantwoordelijk voor het faillissement van de luchtvaartmaatschappij in 2001.

Zelfmoord jonge vrouw uit 2010 blijkt nu moord

Een 26-jarige vrouw uit Beveren van wie men dacht dat ze zichzelf in 2010 verhangen had, blijkt nu te zijn vermoord. De daders zijn haar echtgenote, de minnares van haar echtgenote en twee minderjarige jongens. Het parket heropende het onderzoek na een tip. De twee geliefden zouden de jonge vrouw gewurgd en opgehangen hebben, daarbij bijgestaan door de minderjarige zoon van de minnares en een vriend.

De verdachten hebben intussen bekentenissen afgelegd. De volwassenen zijn aangehouden voor moord en de tieners zijn in een instelling geplaatst.