Direct naar artikelinhoud

Pakistaanse squashspelers krijgen geen visum voor België

Goed mogelijk dat Yves Leterme en co het binnenkort ook in Pakistan mogen komen uitleggen. De lokale pers weet immers te melden dat het Pakistaanse jeugdteam dit jaar niet zal deelnemen aan de wereldkampioenschappen squash voor jonge mannen, vanaf vandaag in Herentals, omdat de Belgische ambassade in Islamabad weigert de jongelui een visum uit te reiken.

Het nieuws komt bij de jonge squashers aan als een kaakslag, weet NDTV, een Indiase nieuwsdienst. "Onze visumaanvragen zijn afgewezen. Mijn hart is gebroken", zo wordt een speler geciteerd. Het is niet helemaal duidelijk waarom ons land het niet opportuun achtte de Pakistani naar België te laten afzakken. Andrew Shelley, CEO van de Wereld Squash Federatie zegt teleurgesteld te zijn, maar dat visumperikelen niet ongewoon zijn.

Wie weet was de Belgische ambassade wel beducht voor een sterke prestatie van het Pakistaanse team? Volgens NDTV hoopte Pakistan immers de titel te veroveren, met Danish Atlas Khan en Nasir Iqbal, twee zeventienjarigen uit Peshawar, als sterspelers. Aan hun ook de opdracht om het Pakistaanse blazoen weer op te poetsen, want het is al van 1986 en speler Jansher Khan geleden dat het land het wereldkampioenschap voor jongeren won, zo weet The News International uit Karachi nog. Verwacht wordt, nu Pakistan van de tabellen wordt geschrapt, dat Egypte met de vingers in de neus de wereldtitel zal binnenrijven.