Direct naar artikelinhoud

Westerlo raapt punt zonder waarde

Westerlo keerde nog wel terug naar huis met de rode lantaarn, maar het kan die nu toch al even delen met Standard en Lokeren. Dankzij een kopbalgoal van Aoulad helemaal op de valreep, pikken de Kemphanen een duur punt mee, nadat Moeskroen tevoren kansen te over kreeg om de volle buit te pakken.

Met vijf op achttien is het nog bijlange geen kermis in Westerlo, maar de ingekopte corner van Mohammed Aoulad maakt de rest van de week toch wat minder zuur voor Harm Van Veldhoven en de zijnen.

Het leven op Le Canonnier is er een van overleven. Met vijftienhonderd toeschouwers in de tribune en spelers die je zo naar mekaar kon horen roepen, was het niet meteen de sfeer van een zespuntenmatch. Integendeel, pas na een kwartier viel het op dat de wedstrijd al was begonnen. Moeskroen kreeg rustig het thuisvoordeel en Van Veldhoven predikte de omschakeling. De trapjes naar doel van Marquet en Hyland waren niet eens voldoende om de keepers op te warmen. Maar dan werd de Letse raket Eduards Visnakovs door Benji De Ceulaer gelanceerd en oog in oog met Vagner maakte hij het met een scherpe steekbal fijntjes af.

Visnakovs dankte zijn plaats aan de schorsing van Gounongbe en deed er dus best wat nuttigs mee. Want de klok tikte ook bij het winteruur vijf voor twaalf voor Westerlo, nadat het zondagavond de laatste plaats had teruggekregen van het opgenaaide Standard. Maar meer kon de Let toch ook niet tonen: hij stond de rest van de avond afgezonderd te wachten op ballen die niet kwamen.

Meteen kreeg de gezapige aanhef heel even de pittigheid die je van een potentieel degradatieduel mag verwachten. Khaleen Hyland wou dat wel even illustreren: terwijl Van Driessche geel bovenhaalde voor Ruyssen, gaf hij Badri een ferme klap, maar dat mocht blijkbaar voor één keer.

Moeskroen, de ferme Genk-killers van vrijdag, benutten tot dan alleen maar Julian Michel met gevaarlijke stilliggende ballen, maar ineens haalde Nikola Aksentijevic na een afgeweerde hoekschop uit vanaf vijfentwintig meter. De bal week af op het been van Visnakovs en klom zo in een wijde boog over de machteloze Koen Van Langendonck.

Westerlo mocht dan wel mikken op de omschakeling, na de pauze had Moeskroen zoveel aanvalskracht dat het zijn tegenstander verstikte. Tijdens een onterecht appel om strafschop haalde Maciel loeiend uit en moest Van Langendonck de bal over de doellat duwen. Het doelpunt dat er al enige tijd aan zat te komen, viel pas toen Schuermans met Tozi en Badri in de rug een voorzet van Marquet alleen nog maar in eigen doel kon duwen. Illustratie van het overwicht van een veel beter geïnspireerde thuisploeg.

Moeskroen had nog meer, onder andere een fraaie draaibal van Maciel die strandde op de paal, maar toen de klok haast rond was, ging Westerlo er eindelijk fel tegenaan. De Ceulaer dribbelde Vagner, maar Mézague haalde de bal nog acrobatisch uit het doel. Goed voor een corner waarop Aoulad boven iedereen uit troonde, goed voor een ultieme gelijkmaker.