Direct naar artikelinhoud

Angry Birds vliegen nu ook in de ruimte

Angry Birds heeft voor het eerst sinds lang nog eens een volledig nieuw spelletje gelanceerd. In Angry Birds Space duiken er onder meer nieuwe vogels op waarmee je de varkens moet proberen kapot te schieten. De belangrijkste nieuwigheid is het spelen met de zwaartekracht. In de ruimte zelfs is er geen zwaartekracht, waardoor het wegschieten van de vogels anders verloopt. Maar door de aanwezigheid van planeten en andere objecten is er op sommige plaatsen wel nog een lichte zwaartekracht. De speler moet met al die verschillende elementen rekening houden.

Rovio, het Finse bedrijf achter Angry Birds, werkte samen met de NASA om een zo getrouw mogelijke weergave van de ruimte en de zwaartekrachteffecten te verkrijgen. In een filmpje laat bijvoorbeeld de astronaut Don Pettit vanuit het internationaal ruimtestation ISS zien wat er gebeurt als je een vogel wegkatapulteert.

Angry Birds Space is sinds gisteren te koop voor smartphone en tablets van Apple en toestellen die met het Android-besturingssysteem werken. Na enkele uren stond het spelletje al meteen op één in de Appstore van Apple. Angry Birds is nu al een van de meest populaire spelletjes ooit. In totaal is het al meer dan 700 miljoen keer gedownload.